akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5680
EURO
34,7221
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 108. YILI TÖRENLERİNDE ÇOŞKU VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞADIK

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 108. YILI TÖRENLERİNDE ÇOŞKU VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞADIK
18.03.2023 19:12
406
A+
A-

Tarihin En Büyük Ve En Çetin Savaşlarından Biri Olan Çanakkale Savaşı’nın 108. Yıl Dönümü  Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Tüm Yurtta Olduğu Gibi Akçakoca’da da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı


Anma ve kutlama etkinlikleri saat 11 30 da Akçakoca’da Hükümet konağı tören alanındaki Atatürk büstüne çelenk sunum töreni ile başladı.
Akçakoca Kaymakam Vekili Yığılca Kaymakamı Talha Altuntaş ile Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın kurumları adına çelenkleri sunduğu , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Ünlü , Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkan ve yöneticileri , Askeri ve Sivil erkan , Okullarını temsilen Bayrak Flama Ekiplerinin ile yağan yağmura karşın çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile sona erdi. Çelenk Sunum töreninin ardından protokol mensupları Şehit kabirlerini ziyaret etti.

Anma etkinlikleri saat 12 30 da Akçakoca Öğretmen Evinde Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu ve izleyenlere duygu dolu anlar yaşatan mükemmel bir programla tamamlandı. Kaymakam Vekili Talha Altuntaş ve protokol mensupları , Siyasi Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı ana tören Programı sunan Serkan Abdirkaya’nın çağrısıyla yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal marşı ile başladı.


Günün anlam ve önemini belerten konuşmanın ardından ilk-orta ve Liseler arasında düzenlenen Çanakkale Geçilmez konulu yarışmalarda dereceye girenlere Kaymakam Altuntaş, İlçe Jn. Komutanı Yüzbaşı Ünlü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ezer tarafından ödülleri verildi.

Öğrencilerin seslendirdiği Şeyh Edebalinin Osman Gaziye duası, Anzak Askerinin Annesine yazdığı mektup ve Mustafa Kemal’in Anzak annelerine yazdığı mektupların okunmasının , şiir ve kahramanlık türküleri dinletisinin ardından Çanakkale ruhunu derinden yaşatan o günleri dramatize eden ve Akçakoca’da ilk kez uygulanan h Gölgelerle Çanakkale buğulu gözler ve coşkulu alkışlarla izlendi. Program Öğrenci ve öğretmen işbirliği ile hazırlanan ve Çanakkale savaşları sürecini dramatize eden oratoryo ile sona erdi.