akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5481
EURO
34,8777
ALTIN
2.430,09
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ “ ÖZDEMİR’İN FEN LİSESİ KARARI AKÇAKOCA İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIMDIR”

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ “ ÖZDEMİR’İN FEN LİSESİ KARARI AKÇAKOCA İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIMDIR”
12.03.2023 12:00
517
A+
A-

Yıkılan Yalı İlkokulunun yerine yapılacak binanın temel atma törenine katılan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ,  yapılacak binanın fen lisesi olması yönünde tavır almasından dolayı katıldığı temel atma töreninde İş İnsanı Burhan Özdemir’e teşekkür etti.

 

Yalı mahallesi İstanbul caddesi üzerindeki yıkılan eski Yalı ilkokulu binasının yerine yeni bir okul yaptıracak olan Burhan Özdemir’in temel atma törenine CHP ilçe yönetiminden arkadaşlarıyla katılan Abanoz, yapılacak olan binanın Fen Lisesi olarak hizmet verecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bilindiği üzere, yapılacak olan yeni binanın ne tür bir eğitim kurumu olacağına yönelik net bir açıklama ortada yokken, bazı çevrelerce  okulun İmam Hatip Ortaokulu olacağı ileri sürülmüş bunun üzerine bir açıklama yapan CHP ilçe başkanı Abanoz, ilçede imam hatip ortaokulunun ve lisesinin var olduğunu, burada hiçbir bina yapılmamasının, eğer yapılacaksa da binanın Akçakoca’nın ihtiyacı olan . bir okul olmasının daha doğru bir karar olacağını belirtmişti.

Temel atma töreni sırasında sorularımızı yanıtlayan duyarlı iş insanı Burhan Özdemir de yaptığı istişareler sonunda binanın hem fiziki yapısı hem de donanımı açısından Fen lisesine uygun bir bina olacağını, bu tespitini de yetkililere önerdiğini söyleyerek fen lisesinden yana olduğunu belirtmişti.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine temel atma törenine gelen CHP’li heyetin başındaki isim Tuğrul Abanoz ile genç ve duyarlı Akçakocalı Burhan Özdemir, birlik ve dayanışmanın güzel örneği sergilediler.

Temel atma töreni sonrasında gazetemize bir açıklama yapan CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, yaptığı hayır projeleriyle Akçakoca’ya çok şey kazandıran Burhan Özdemir’e teşekkür ederken, şu ifadeleri kullandı:

”Biz bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Burhan Bey ile Yalı İlkokulu’nun yapımı gündeme geldiğinden beri yaklaşık bir haftadır istişare halindeyiz. Tabii bu istişarenin bu şekilde sonuçlanmasından çok mutlu olduk. Akçakocalılar adına kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Bu okul çok komplike bir okul. Çok derslikli, laboratuvar imkanı olan aynı zamanda spor salonu olan, konferans salonu olan bir okul. Burasının istişareler sonunda, sayın Burhan Özdemir tarafından Fen Lisesi yapılacağı konusunda bir kararı var. Biz, bu kararından dolayı da minnettar olduğumuzu ve tüm Akçakocalar adına teşekkür ettiğimizin bir kez daha bilinmesini istiyoruz.

Bir de bu yatırım speküle edilmeye çalışıldı. Fakat Akçakoca’ya yatırım yapmaya çalışan, Akçakoca’ya kıymet veren, Akçakoca’nın marka değerini yükseltmeye çalışan bir iş adamı ile ilgili farklı şeyler aranmasını doğru bulmuyoruz. Bu insanlar iyilik yapmaya çalışıyor. Kendi ilçesinin marka değerini arttırmaya çalışıyor. Bazı kişiler tarafından speküle ediliyorlar. Aslında bu projenin kimler tarafından yapılacağı ve ne olacağı değil sonuç olarak ne olduğu önemli. Biz kendisine tekrar teşekkür ediyoruz.”

Bu okul çok komplike bir bina. Akçakoca için çok gerekli bir yatırım. Bu yatırım ile ilgili olarak şöyle olsun böyle olsun diyerek  speküle edilmesini asla istemediğimizin bilinmesini istiyoruz. Akçakoca’ya önem veren   marka bir kent olması değer kazanması için bağış yatırımlar yapan  bir iş insanının  şevkinin kırılmasını altında birşeyler aranmasını tasvip etmiyoruz. Kendisine Akçakoca’ya modern tam donanımlı bir fen lisesi kazandırdığı için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.