akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4714
EURO
34,5590
ALTIN
2.474,93
BIST
9.529,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

HAYIRSEVER İŞ İNSANI BURHAN ÖZDEMİR’İN AKÇAKOCA’YA  KAZANDIRDIĞI  YENİ NESİL OKULUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

HAYIRSEVER İŞ İNSANI BURHAN ÖZDEMİR’İN AKÇAKOCA’YA  KAZANDIRDIĞI  YENİ NESİL OKULUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI
11.03.2023 20:53
611
A+
A-

Akçakoca’nın en eski öğretim kurumlarından yıkılan Yalı İlkokulu’nun bulunduğu alana  Akçakoca’nın duyarlı iş insanı Burhan Özdemir tarafından yapılacak olan yeni nesil  okul inşaatının temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

Öğle namazı öncesinde Akçakoca Merkez Camii önünde okunan Kuran tlaveti  ve vatandaşlara etli pilav, ayran ve tatlı ikramı ile başlayan temel atma etkinliği kılınan öğle namazı sonrasında gerçekleştirilen temel atma törenine

 Akçakoca Kaymakamlığına vekalet eden Yığılca Kaymakamı Talha Altuntaş, Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve Eşi Nursen Yanmaz , Düzce Milletvekili Fahri Çakır, İl Milli eğitim Müdürü   Tamer Kırbaç , Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ilçe başkanları yöneticileri, İGM Üyeleri ,  İlçe Emniyet ve Milli eğitim Müdürü ,STK temsilcileri,  cemiyet ve iş yaşamının önde gelen isimleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Düzce milletvekili Fahri Çakır,  yaptığı ve hayırsever iş insanı Burhan Özdemir’e teşekkür ettiği konuşmasında  “  Burhan Özdemir Akçakoca için büyük bir şans. Bir çok hayır işine imza atan ve  bugünkü yatırımın son olmayacağına inanıyorum. Hayırlı olsun “dedi.

Okunan dualar eşliğinde kurban kesilmesinin ardından hayırseverliği yanısıra sevgiyi ve saygıyı kendine düstür edinmiş Özdemir, yaşanan deprem felaketi nedeniyle temel atılmasının geciktiğini, depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa dilediği katılımlarından ötürü herkese teşekkür ettiği kısa konuşmasının ardından  Temel Atma butonuna Akçakoca’nın değerli eğitimcisi Turan Lokumcu’nun basmasını isteyerek bir kez daha gönüllere dokundu ve  tüm katılımcıların tebrik ve takdir dolu övgülerini aldı.

Tören sonrasında tüm konuklarla ayrı ayrı ilgilenen yolcu eden Akçakoca’ya birçok yatırım yapan İş İnsanı Özdemir,  inşaatına başlanan binanın ne tür bir okul olacağıyla ilgili basın mensuplarına   görüşlerini aktardı.

 

Akçakoca Kaymakamlığı ve İlçe Milli eğitim müdürlüğüne Akçakoca’ya bir ilkokul yaptırma  arzusunda olduğunu ilettiğini ve önerisinin kabul gördüğünü  belirten Özdemir;”Yetkililer tarafından şehir içinde yeni bina alanının mevcut olmadığı, ancak yıkılan Yalı okulu binasının  yerine yeni bir okul yapabileceğim söylendi. Böylece süreci başlattık.

Ben yetkililere önceliğimin bir ilkokul yapmak olduğunu söyledim. Yetkililer, TOKİ konutlarının olduğu bölgede bir ilkokula ihtiyaç olduğunu, oradaki İmam Hatip Ortaokulunun bugün temelini attığımız yere taşınabileceğini ve o binanın da bölgenin ihtiyacı olan bir ilkokula dönüştürülebileceği söylendi.

 

 

Özetle,  biz buraya bir okul yaptığımızda Akçakoca’ya yeni bir imam hatip ortaokulu yapmayacağız. Mevcut imam hatip ortaokulunu buraya taşıyarak orayı da bölgenin ihtiyacı olan bir ilkokula çevireceğiz dendi. Dolayısıyla Akçakoca bizim yaptığımız bu yatırımla yeni bir ilkokul kazanmış olacaktı.

Bizim bu çalışmalara başladığımız şu günlerde kamuoyunda bazı kesimler tarafından Akçakoca’ya yeni bir imam hatip ortaokulu yapılacağı  aslında başka okullara büyük ihtiyaç olduğu yönünde söylentilerin yaygınlaştığını duyduk. Ben de bu konuda hem Akçakoca’da görüşlerine değer verdiğim birkaç kıymetli insan ile ve hem de yetkililer ile yaptığım istişareler sonucunda, kendi tespitimin bu noktaya bir Fen Lisesi yapmak olduğunu ilettim.

Bu öneriyi kendilerine aktaran da benim. Çünkü edindiğim bilgilere göre, bugün sapak bölgesinde bulunan mevcut Fen Lisesi’nin 8 derslikli olduğu, dolayısıyla küçük bir okul olduğu ortaya çıktı. Oysa bizim buraya yapacağımız okul hem 20 dersek olabilen hem içinde atölyelerin ve laboratuvarların olduğu ve hem de yeni nesil bir okul olduğu için buranın Fen Lisesi olması yönünde ben önerimi ilgililere ilettim.

Tabii burada nihai  kararı verecek olan ben değilim İl ve ilçe yöneticilerimizdir. Ben Akçakoca’ya ihtiyaç olduğu için okul yaptırıyorum. Yetkililerimiz ve Akçakoca bu binanın ne şekilde değerlendirileceğine karar vereceklerdir. Ben isterim ki en iyi biçimde değerlendirirsin.

Bu noktada kendi tespitlerimi ve önerilerimi de sayın yetkilerimize ilettim. Bu konuda herhangi bir dedikodu ya da spekülasyon yaşanmasını istemem. Benim yaptığım hizmetler Akçakocalı olmamdan ve memleketime duyduğum sevgimden ileri gelmekte. Yaptığım çalışmaların siyaset ya da başka bir konularla ilişkilendirilmesi herkes kadar beni de rahatsız eder. Sizin aracılığınızla kamuoyuna buna aktarmak isterim. Teşekkür ederim.”dedi.