akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5941
EURO
34,7657
ALTIN
2.419,89
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

CHP DÜZCE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI AV. AZADE AY 08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

CHP DÜZCE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI AV. AZADE AY 08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
07.03.2023 19:15
270
A+
A-

CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Av. Azade Ay 08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ay , mesajında duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti; “Tam 166 yıl önce cesur kadınların açtığı bayrak hala omuzlarımızda duruyor. İnsanlık dışı çalışma koşullarına, günde 10 saatlik iş gününe ve açlık sınırındaki ücretlere karşı kadınların birleştirdikleri iradeden yüzlerce yıl önce bir mücadele doğdu.

Bu mücadele, çok büyük kazanımların onuruyla bugün de sürüyor. Emek ve beden sömürüsüne, erkek şiddetine, ayrımcılığa ve her türden eşitsizliğe karşı kadınların bu mücadelesi, siyasetten çalışma yaşamına, sokaklardan ve meydanlardan evlerimizin içine kadar dünyanın dört bir tarafında, hayatın her alanında birikiyor.

Kadınların yaşamsal talepleri gayet açıkken, siyasal iktidar ve temsilcileri yaptıkları açıklamalarla kadın haklarını yok saymayı, hatta geriletmeyi tercih ediyor. İstanbul Sözleşmesi’nin tüm toplumsal muhalefete rağmen fesih kararı kadınların yaşama hakkına açıktan bir saldırıdır. Bu anlayış, biz kadınların kamusal alanda; çalışma yaşamında, siyasette, medyada, sanatta, sporda, hayatın içinde “kadın” olarak, bağımsız bireyler olarak yer almamızı istemiyor. İktidar kendi çizdiği “bayan” profiline uygun bir düzende ısrar ediyor. Ancak bütün bunların karşısında esas bilinmesi gereken ise şu: Kadınların dayanışması, mücadelesi, gücü bu boyundurukların altında ezilmedi, ezilmeyecek. Değişmesi gereken işte bu düzen ve bu düzeni ortaya çıkaran bu siyasi anlayıştır.

Nihayetinde, gerçek demokrasi için nüfusun yarısı olan kadınlar yönetim kademelerinde eşit temsil edilmeli, kararlara eşit katılmalı ve karar alma süreçlerinin “nesnesi” değil öznesi olmalı.

Umudun cesarete ihtiyacı var. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında demokrasiye inancımızı ortaya koyarak, dirençli, fedakâr cesur hareket ederek mücadele edeceğiz.”