akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5691
EURO
34,9515
ALTIN
2.426,67
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İYİ PARTİ AKÇAKOCA 3. OLAĞAN KONGRESİ YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

İYİ PARTİ AKÇAKOCA  3. OLAĞAN KONGRESİ YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
25.12.2022 20:51
541
A+
A-

İYİ Parti Akçakoca İlçe Teşkilatının 3. Olağan genel kurul toplantısı Akçakoca Otel’de yoğun katılımla yapıldı.

Tek liste  ve tek Başkan adayıyla gerçekleştirilecek olmasına karşın başta Millet İttifakının diğer birleşenlerinin İlçe Başkanları olmak üzere il ve diğer İlçe başkanları, Akçakoca’nın eski belediye başkanları , Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen Yönetim  Kurulu üyeleri ve Güneşin Kadınları oluşumunun salon girişinde konuklarını karşıladığı kongrede  Behçet Alkan Lokum yeniden ilçe başkanı seçildi.

Yolda yaşadığı bir sorun nedeniyle  Partinin kurucularından Mehmet Aslan’ın gecikmeli katıldığı ,  Divan Başkanlığını  Sakarya İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan’ın yaptığı   kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Faaliyet, gelir gider ve tahmini bütçe raporlarının okunmasının ardından Protokol konuşmalarına geçildi.

İl Başkanı Yunus Özay Er, katılımcılara gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ettiği konuşmasında göreve geldiklerinden bu yana partiye her geçen gün güç kattıklarını, on kat büyüttüklerini ve bunu tüm  ekip olarak başardıklarını vurgulayarak” Azim ve kararlılıkla sürdürdüğümüz çalışmalarımızı  önümüzdeki seçimlerde MİLLET İttifakı iktidarı olarak taçlandıracağız” dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen yaptığı heyecanlı ve sık sık alkışlarla kesilen konuşmasına,  gerekli zamanı ayıramamasına karşın beş yıl boyunca kendisine sonsuz destek veren eşine ve yol arkadaşlarına teşekkür ederek başlayan  İlçe Başkanı Alkan Lokum “Hepinizin bildiği gibi iyi partimiz tüm baskılara rağmen engelleri aşarak Türk milletinin kalbinden doğmuş akabinde süratle teşkilatlanmayı tamamlamış ve Türk milletine Umut olmuş bir partidir. Akçakoca teşkilatını kurduğumuz ilk dönemlerde yaşadığımız zorlukları göz önüne alınca bugün geldiğimiz noktada halkımızın yoğun teveccühüne mazhar olmuş bir parti konumuna gelmiş olmak bizleri onurlandırmaktadır “dedi.

2023 Yılında yapılacak  seçimlerde öncelikle ittifak ortakları ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek ve sonrasında parti olarak Düzce ilinden en az bir milletvekili çıkaracaklarını vurgulayan Lokum; “ Böylece ilimiz ve ilçemizin sorunlarını Ankara’ya taşıyacağız ve çözümünü sağlayacağız. Hükümetin tüm çabalarına rağmen ortaklarımızla birlikte sarsılmaz bir irade ile dimdik duracak ve bu ucube sistemi tarihin derinliklerine gömeceğiz” dedi.

Konuşmasını çalışmalar sürecinde büyük sorunlar ve sıkıntılar yaşadıklarını  , partiye harcadıkları her kuruşu ailelerinin  rızkından artırarak kurdukları teşkilata harcadıklarını buna karşın  atılmadık iftira yapılmadık çirkeflik kalmadığının altını çizen Lokum;” Ama biz yılmadık.  40 tane çeri ile Çin sarayını basan atamız Kürşat’tan yedi düvele karşı ülkemizi kurtaran Ulu Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk’e kadar olan tüm atalarımızdan gelen damarlarımızdaki asil kanlarımızdan aldığımız cesaretle yolumuzdan dönmedik ve dönmeyeceğiz Yıllar önce yine bu salonda söylediğim; Bizim yolumuz Türk milletine hizmet yolu . Bizim yolumuz devletimizi kuruluş ilkelerine döndürme yolu . Bizim yolumuz medeniyet yolu. Bizim yolumuz Atatürk’ün yoludur . söylemimizden vazgeçmeden yolumuza devam ediyoruz..” dedi ve büyük alkış aldı.

Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasını “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimine doğru son hızla ilerlerken hepimize çok önemli görevler düşüyor. Kendimiz için çocuklarımız için geleceğimiz için çok çalışmalıyız Başarmak için gücü yüce Türk milletine olan sevgimizden almalıyız. Umutsuzluğa düştüğümüzde İstanbul Boğazı’nda işgal gemileri gören Mustafa Kemal Atatürk gibi cesaretli olup geldikleri gibi gideceklerini bilmeliyiz.”  diyerek sürdüren Lokum;

Sözlerini,

“Hiçbir zaman anlamadı insanoğlu

Dünya birine kalacak olsaydı Süleyman’a kalırdı

Ölüm satın alınsaydı Nemrut tutar alırdı Çıkmadık canlara derman bulurdu Lokman Hekim ölmedi mi?

Bu yüzden hiç korkmadık biz, umudumuz hep Allah’tandı.

Derdimize yüksel dedik istediğin kadar yüksel nasıl olsa geçmeyecek misin?

Zalimlere güçlen dedik dilediğin gibi güçlen nasılsa düşmeyecek misin?

Öyle oldu ,olacak.

Bu dünya iyi ile kötünün arasında bir yerde.

Ama günü geldiğinde İYİ’lerden taraf olacak” şiiriyle tamamladı ve uzun süre alkışlandı.

Konuşmaların ardında tüm konuklara etli pilav- Baklava ve ayrandan oluşan ikramda bulunuldu.

Yapılan seçimler sonucunda Alkan Lokum başkanlığında yeni yönetim kurulları belirlendi.