akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5651
EURO
34,8803
ALTIN
2.437,85
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

CHP İLÇE BAŞKANI  ABANOZ’DAN OKULLAR’IN  5 ARALIK 2022 YE KADAR TATİLİNE TEPKİ.

CHP İLÇE BAŞKANI  ABANOZ’DAN OKULLAR’IN  5 ARALIK 2022 YE KADAR TATİLİNE TEPKİ.
27.11.2022 13:15
781
A+
A-

CHP Akçakoca ilçe Başkanı Tuğrul Abanoz yaşanan deprem nedeniyle okulların 5 aralık tarihine kadar kapatılması kararını eleştirdi.

Okulların en küçük bir doğal olumsuzluk sonrasında kolayca alınan bir kararla tatil edilmesinin eğitimde önemli aksamalara yol açtığını vurgulayan Abanoz yaptığı eleştirel açıklamasında “Pandemi süresince uzaktan eğitim alan öğrencilerimiz tabiri caizse “rüzgar esti, elektrik direğine karga kondu” diye valilik tarafından eğitime ara verilmesi, okulların kapatılması evlatlarımızın eğitimine olumsuz yansımaktadır.

3 Metre  karda, olumsuz hava koşullarında kilometrelerce yürüyen ,eğitim alan öğrencilerimizi görmezden gelip,

“2 cm” kar yağdı diye okulların tatil edilmesi eğitime verilen değeri bir kez daha göstermiş durumda.

ŞİMDİ GELELİM ASIL KONUMUZA.

5 Aralığa kadar eğitime ara verilmesinin sebebi yaşamış olduğumuz “5.9” büyüklüğündeki depremde zarar gören kamu binalarının genel durumunu özetler gibi.

Kamu binalarının ihale sürecinden bitimine kadar kontrolsüz, denetimsiz, ranta dayalı, az maliyetle çok para kazanma anlayışıyla hareket eden yandaş müteahhitlerin hırsı ve açgözlülüklerinin sonucu olarak evlatlarımızın eğitimine yansımaktadır.

Okullarda yapılan güçlendirme çalışmaları ve yenilerinin yapılması yapı denetim firmaları tarafından yeteri kadar denetlenmediği gibi görevini yapmayan yapı denetim firmalarının da denetlenmesi gerekmektedir. İlçeye gelen milli eğitim bakan yardımcısı okullarımızdaki eksiklikleri giderilmeden teslim almış, çoğu okul eksiklikleri ile eğitime açılmıştır. Sözde güçlendirme çalışmaları tamamı ile fiyaskodur.

Bu anlayış kamu ihalelerinin liyakate dayalı değil sadakate dayalı olduğunu, bu

müteahhitlerin yaptıkları binalara güvenmediklerini  de aynı zamanda bizlere göstermiştir. Geçmişte bunun örnekleri var mıdır? tabii ki vardır.

Önemli olan deprem gerçeğini kabul etmek ve ona uygun yapılar inşa etmektir.

Israrla “eğitimsiz toplum yaratma” mücadelesinin karşısında duracağımızı belirtmek isteriz.” Dedi.