akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5610
EURO
34,6876
ALTIN
2.491,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

AKÇAKOCA FİSKO GENEL KURULU YAPILDI

AKÇAKOCA FİSKO GENEL KURULU YAPILDI
29.09.2022 21:07
1.477
A+
A-

Fındık Tarım Satış Kooperatifi Akçakoca Şube’sinin 2021- 2022 iş yılı genel kurul toplantısı gerçekleşti.

Merkez Camii altında FİSKOBİRLİK’e ait salonda yapılan kongreye Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ,Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Behçet Alkan Lokum, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Arif Işık ve toplam 75  genel kurul delegesi bulunan Akçakoca  Fiskobirlik’in 45 delegesi   katıldı.

Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Oktay’ın çağrısıyla yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığına FİSKOBİRLİK Eski yönetim kurulu üyesi Murat Güler seçildi.

Katip üyeliklere Muammer Efes ve   Abdullah Özdemir’in seçildiği toplantıda  bir cenazeye katılmak zorunda olan ve gündeme geçilmeden önce söz verilen FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Genel Başkanı Lütfü Bayraktar yarım saati aşkın bir süren konuşmasında   FİSKOBİRLİK’in  halen üreticinin en büyük güvencesi olduğunu ve milyonlarca lira borçla devraldıkları kurumu bugün çok daha iyi konuma getirdiklerini söyledi.

Fiskobirlik’in eskisinden çok daha iyi olduğunu belirten Bayraktar “FİSKO eskiden babasından harçlık alan evlat gibiydi. Bugün ise yılda 20 binton fındığı işleyen borçlarını ödeyen eskiden banka müdürlerinin telefonunu açmadığı bir kurum bugün bankacıların işbirliği için aradığı bir düzeye geldi. Bu kolay olmadı. Sattı diyorlar. İşletemediğin ve her yıl 40 milyon faiz ödediğin bir durumda atıl malı ne yapacaksınız. Bugünlerde de yeni işletmeler açıyor yeni yatırımlar yapıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışından milyin dolra tutarında siparişler alıyoruz” dedi. Piyasa koşullarının üstünde fiyat vererek alım yaptıklarını belirten Başkan Bayraktar üreticinin kurumuna sahip çıkmasını ve daha da güçlendirmesini isteyerek sözlerini tamamladı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra yapılan ve tek listew ile gidilen seçimlerde   birliğin asil temsilciliğine Murat Güler ve Arif Kayalı, yedek temsilciliklerine ise Sefa Yapcacık ve Mustafa Oktay seçilirken; Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Mustafa Oktay ,Sefa Yapcacık, Dursun Kara ve Fikret Yapıcı yedek üyeliklere ise Muammer Efes, Osman Kara, Dursun Kayıkçı ve Hasan Günaltay seçildiler. Yönetim kuruluna seçilen üyeler  kendi arasında yapacağı toplantıda Yönetim Kurulu başkanı ve diğer görevlendirmeleri belirleyecekler.