akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

 İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM “ TARİHİ MEZARLARIMIZ İLGİ BEKLİYOR”  

 İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM “ TARİHİ MEZARLARIMIZ İLGİ BEKLİYOR”  
28.09.2022 09:24
1.052
A+
A-

Osmaniye Mezarlığı içerisinde bulunan çok sayıda  tarihi mezarın  neredeyse kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken İYİ Parti İlçe Başkanı Lokum  bu mezarların onarılıp gerekli çevre düzenlemelerinin yapılmasının gerektiğini vurguladı.

Osmaniye Mezarlığındaki yer alan bir çok tarihi mezarın  bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle adeta yok olmakla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken,  bu mezarların  bize geçmişten gelen bir miras olduğunun altını çizen  İYİ Parti İlçe Başkanı Alkan Lokum “ Uzun  bakım ve onarımları yıllardır ihmal özellikle tarihi şahsiyetlerin yattığı mezarların temiz düzenli ve planlı olması bakımlarının zamanında yapılması ölmüşlerimize gösterdiğimiz saygının nişanesidir” dedi.

Mezarlıklarda yaşanan düzensizliğin bugüne mahsus olmadığını  yılların sorunu olduğunu vurgulayan İYİ Parti İlçe Başkanı Alkan Lokum   “ Özellikle Osmaniye mezarlığına 1700 lü yıllardan bu yana var olan mezarlar bakımsızlıktan ve ilgisizlikten kaybolmak durumundalar. Bir çoğunun kırılmış Baş ve ayak taşları duvarları ile kime ait olduğu dahi bilinemeyen mezarların bulunduğu  mezarlığımızda bir an önce bir çalışma yapılarak bu mezarlar düzenlenmeli ve kimlere ait olduğu tespit edilmelidir. Uzaktan yakından ölmüşlerini ziyarete gelenlerin güçlük çekiyor ve duruma tepki gösteriyorlar. Canı isteyen istediği gibi çeşitli malzemeler kullanarak istediği gibi hiçbir standarda uymadan yakınlarının mezarını çeviriyor. Bunun bir standardı olmalı ve mezar aralarında insanların rahatça geçebileceği yürüme yolları yapılması gerekir. Özellikle yağışlı havalarda iç bölgelerde  kalan  mezarlara ulaşmak mümkün değil. Işıklandırma ise hiç yok. Geceleyin karanlığa bürünen mezarlık içerisine kimin ne yaptığı bilinmiyor. Cadde üzerinde bulunan ışıklandırma direğinin aydınlığı yeterli değil.

Tarihi miraslarımıza sahip çıkan Turizm kenti Akçakoca’mızın  en büyük mahallesinin  mezarlığının bu  görünümü üzücü ve düşündürücüdür. İlgililerin bir an önce bu konuda gerekli yapmaları bir düzenleme getirmeleri gerekir” dedi.