akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4507
EURO
34,7939
ALTIN
2.478,31
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABANOZ, SİVAS’TAN GAZİLERE MESAJ YOLLADI

ABANOZ, SİVAS’TAN GAZİLERE MESAJ YOLLADI
20.09.2022 11:06
759
A+
A-

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne bir öğrenci kaydı yaptırmak için Sivas’a giden CHP Akçakoca İlçe Başkanı  Tuğrul Abanoz yayımladığı bir mesajla 19 Eylül Gaziler Gününü kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla  Cumhuriyetin  temellerinin atıldığı Sivas’ tan yayımladığı mesajında Türk tarihinin kahramanlık destanları ile dolu olduğunu belirten Abanoz” vatanı, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimizin, milletimizin övünç kaynağı, vatanseverliğin ve kahramanlığın eşsiz timsali olan , Milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna nice destanlar yazan gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız, şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum”  ifadesine yer verdi.

 

Sivas’ın büyük bir gelişim gösterdiğini, çok düzenli güzel bir şehir olduğunu  belirten  ve temaslarını da anlatan  Abanoz ; Sivas Cumhuriyet  Üniversitesi  yerleşkesinin  Türkiye’nin dört bir yanından  gelen gençlerle çok kocaman bir şehir görünümünde Gençlerin tüm ihtiyaçlarına hitap edebilecek nitelikte  olduğunu belirterek Sivas’taki Genç nüfus  yoğunluğunun  dikkatini çektiğini söyledi.

Sivas’ta düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü törenine katıldığını belirten ve siyasi ve sosyal yaşam ile ilgili görüşlerini aktaran   Abanoz “   Yönetim kurulu arkadaşlarım Akçakoca’daki tören’e katılırken biz de  Gazilerimize saygı ve minnetimiz burada ifade ettik.  Ziyaret sebebiyle bulunduğumuz güzide ilimiz   Sivas’ta yoğun katılımlı törende  Sivas CHP il Başkanımız Yılmaz Coşkun beyefendi ve yönetim kurulu üyeleri ile  tanışma fırsatı bulduk.

İl yönetimiyle bazı konuları ve gündemi değerlendirdik.  İl Başkanımız  Sivas’ta  şu an var olan bir milletvekilini  ilk genel seçimlerde 2 yapacaklarını  çalışmalarının o yönde olduğunu beyan etti. Vatandaşla iç içe, diri, bütünlük içerisinde çalışan  bir örgüt yapısı gördük. Kendilerinin başaracağından hiç endişemiz yok. Bizlerde kendi ilçemizde ve ilimizde aynı başarıyı yakalayacağımızı beyan ettik. Sivas’ta toplamda 50.000 öğrencinin olduğu söyleniyor. Bir öğrenci , bir asker şehri olmuş. Sivas tabii yöresel ürünlerinden yöresel yemeklerinden de tatma fırsatı bulduk.

Sivas’a giderseniz Sivas’a özel köfte olduğunu bize söylediler ve biz de tattık gayet güzel herkese tavsiye ediyoruz. Sivas’ın tarihi eserleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait her yerde mevcut. Büyük bir Cumhuriyet meydanı var.

Biz bu ziyaretten  çok memnun kaldık, herkese Sivas’a gitmeyi, orada Sivas Kongresi’nin yapıldığı mevcut meclis salonunu görmelerini, müzeyi gezmelerini tavsiye ederiz. Sivas’tan sevgiler.” Dedi.