akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ “DALGAKIRAN İNŞASI PROJEYE UYGUN İLERLEMİYOR”

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ “DALGAKIRAN İNŞASI  PROJEYE UYGUN İLERLEMİYOR”
15.09.2022 11:39
1.117
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, yaz aylarında ara verilen ve 15 Eylül itibariyle  yapım sürecinin ikinci aşaması başlayan Dalgakıran projesi ile ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklaması ile  Ak Parti ilçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’na açıklama beklediği sorular yöneltti.

Abanoz’un açıklaması “ESVET SARIOĞLU’NDAN CEVAP BEKLİYORUM !!!”

Dalgakıran inşaatı bugün kaldığı yerden başladı ancak inşaatın proje dosyasına uygun olarak ilerlemediği de çok açık.
AKP Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’ndan kamuoyunu aydınlatmak adına dalgakıran inşaatı ile ilgili olarak aşağıdaki soruları cevaplamasını istiyorum.
1-Dalgakıran inşaatı proje dosyalarında öngörülen güvenlik tedbirlerini hiçe sayarak başlamıştır. Herhangi bir kaza olduğunda, bu kazananın vebalini yüklenecek misiniz? Ya da yeterli güvenlik tedbirlerinin alınması için harekete geçecek misiniz?
2-Projeye göre 29.500 metreküp beton 55.000 metreküp dolgu maddesi kullanılacağı belirtilmiş olmasına rağmen inşaatın 3/1’i bile tamamlanmamış olmasına rağmen bu miktarlardan daha fazla beton ve dolgu maddesi döküldüğü görülmektedir. Yapılan dalgakıran inşaatının projeye uygun olmadığı, dolayısı ile yeni bir ÇED sürecinin başlaması gerektiği açık ve nettir. Bu vahim durum karşısında bir açıklamanız var mıdır? Yoksa kanun ve yönetmelikler sizin için yok hükmünde midir?
3-İnşaat sürecinde şantiye kurmanın şartlarından kurtulmak için 9 kişiden fazla çalıştırılmayacağı belirtildiği halde geçen çalışma döneminde bu çok daha fazla kişi çalıştırılmıştır. Bu durumun iş kanuna aykırı olduğu açıktır. Bu ihlal ile alakalı olarak hiç olmazsa bundan sonrası için bu ihlalin takipçisi olacağınızın sözünü verebilir misiniz?
4-Yaz aylarında projenin Döngelli Deresi ayağının yapılacağını açıklamıştınız. Ancak inşaatın bu ayağı başlamadı. Bir açıklamada bulunmayı düşünüyor musunuz?