akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5938
EURO
34,7943
ALTIN
2.404,55
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

MEB BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY AKÇAKOCA’DA İLKÖĞRETİM YILI AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI

MEB BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY AKÇAKOCA’DA İLKÖĞRETİM YILI AÇILIŞ PROGRAMINA  KATILDI
13.09.2022 20:52
1.161
A+
A-

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Osmaniye İlkokulunda yapılan  2022-23 İlk Öğretim Haftası Açılış Programına katıldı.Güçlendirme çalışması yapılarak yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilen Osmaniye ilkokulunda düzenlenen törene Akçakoca’lı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı  Sadri Şensoy, Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkanı Okan Yanmaz , İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, daire amirleri, siyasi parti başkanları, oda başkanları, öğrenci ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer     Ezer ve Kaymakam Mustafa Can’ın Akçakoca’da ki eğitim öğretim alanında yapılan  çalışmalar, istatistiki bilgiler içeren  ve emeği geçenlere  teşekkür ettikleri konuşmalarından sonra kürsüye davet edilen Bakan Yardımcısı Şensoy, Akçakoca’da beş  okulda  güçlendirme çalışması yapıldığını , üçünde çalışmaların bittiğini, haftaya diğerinin ise yakın zamanda biteceğini vurguladığı  konuşmasında;” Tüm çalışmaları yakından takip ediyorum. Daha önce söz vermiştim. Okulun güçlendirilmesi tamamlanınca açılışa geleceğim demiştim. O sözümün tutmanın ve sizlerle birarada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Güçlendirme çalışmalarına okullar tatile girmesiyle  başladık. Bu süreci çok yoğun bir şekilde geçirdik. Yapılandırmaları tamamlayarak öğretim yılına yetiştirdikve  Ülke genelinde  temizlik Personeli sorununu halledip  60 bin temizlik personelini 81 ilimize dağıttık çocuklarımızın pırıl pırıl okullarda derse başlamalarını sağladık” dedi.

 

Anaokul yapma ve okullaşma oranını yüzde 100′ e çıkartma hedeflerinin olduğunu vurgulayan Şensoy,” Okul öncesi eğitime çok ağırlık verdik. Bunun için 3 bin anaokulu 40 bin anasınıfı yapma hedefi koyduk. 2021 yılında 5 yaş okullaşma oranı %78 idi. Bunu yüzde 93’e çıkardık. Ben çok mutluyum. Akçakoca’da bu oranın %98 olduğunu milli eğitim müdürü söyledi. Yani Akçakoca Türkiye ortalamasının beş puan üstünde. Bu durumdan ziyadesiyle mutlu oldum. Herkese hayırlı olsun.” Dedi.

Bakan Yardımcısı Şensoy’un  konuşmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirler konuşmalar ve dramatize ile folklor gösterileri ilgi ile izlendi.

 

Gösterilerin ardından bu yıl okula başlayan 1. Sınıfları ziyaret eden bakan ve beraberindekiler  bir süre  öğretmenlerle görüşüp okuldan ayrıldılar ve Göktepe Köyünde  Köyün ihtiyaçları kapsamında halk eğitim kursları, anasınıfı, gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği “Köy Yaşam Merkezi”nin açılışını gerçekleştirdiler.