akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,6014
EURO
34,8276
ALTIN
2.504,60
BIST
9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

 İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM “ZOR VE SORUNLARLA DOLU BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  BAŞLIYOR”

 İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM “ZOR VE SORUNLARLA DOLU BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  BAŞLIYOR”
12.09.2022 13:02
993
A+
A-

Akçakoca İyi Parti İlçe Başkanlığı 2022-23 Eğitim Öğretim Yılı Başlaması nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.

İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Av. Behçet Alkan Lokum  2022-23 eğitim öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini dilediği basın açıklamasında “ Bu gün tüm Türkiye’de olduğu gibi Akçakoca’da öğrenciler ve aileler yeni bir eğitim öğretim yılına merhaba demektedir. Öncelikle tüm öğrencilerimize ve evlatlarının başarılı ve mutlu olması için her fedakârlığı yapan ailelerine yeni eğitim öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini diliyoruz.

Ülkemizde zorlaşan ekonomik şartlar her alanda olduğu gibi eğitim alanında da aileleri zorlar hale gelmiştir. Bu gün okula giden bir çocuğun kırtasiye, giyim ve malzeme giderleri 5000 TL’ yi bulmakta nerede ise bir asgari ücret etmektedir. Bu masraflara servis ücretlerinde ekonomik koşullar nedeni ile yaşanan artış da eklendiğinde dar gelirli bir ailenin çocuğu için ne kadar zor bir süreç yasadığı apaçık ortadadır. Atanamayan öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılar, ülkede ‘milli’ eğitim noktasında var olan aksaklıklar ve en önemlisi de eğitimde fırsat eşitliğinin adeta yok sayılır hale gelmesi ‘Cumhuriyet’ Türkiye’sinin evlatlarını derin bir mutsuzluğa sevk etmekte, öğrencilerimiz hayatlarına yurt dışında devam etme hayalleri kurmaktadır.

Çare çocuklarımızı suçlamak değil, ülkeyi daha yaşanabilir ve fırsat eşitliliği çerçevesinde liyakate dayalı torpilden ve adam kayırmadan uzak bir hale getirmektir. Biz İYİ Parti olarak bunu başarmakta kararlıyız.

Akçakoca’ya gelince…

Yıllardır olduğu gibi bu yılda planlama ve uygulamada yaşananlar sorunlarla dolu bir eğitim öğretim yılı ile Akçakocalı aileleri baş başa bırakmaktadır. Hele ki yeni eğitim öğretim yılı öncesi okullarda başlatılan çalışmalar ve bazı okulların yıkılması ayrıca çoğunun tamamlanamamış olması velileri ve çocukları belirsiz bir durum ile karşı karşıya bırakmıştır. Çocukların o okuldan bu okula taşınacak olması hangi vicdana sığacaktır. Eğitimi yöneten akıl mevzu kendi çocuğu olsa idi bu tarz bir eğitim şartlarını reva görebilecek midir? Yıllardır yapılmayan güçlendirme çalışmalarının yapılmaya başlandığı tarihten bu güne nasıl bitirilemediği hangi planlama aklının biz Akçakocalıları bu durum ile karşı karşıya bıraktığı da sorgulanmalı ve akabinde gereği yapılmalıdır. Başarı nasıl ödüllendirilmeli ise başarısızlık da aynı çerçevede karşılığını bulmalı, plansızlık ve verimsizlik Akçakoca’nın eğitimde kaderi olmamalıdır. Biz şehrimizi talebelerimizin yaşadığı anlamsız problemlerle değil, yakaladıkları ulusal ve uluslararası başarılarla anmak istiyor ve 20 seneyi aşkın süredir de bunu bekliyoruz.

 

Sonuç olarak evet zor bir yıl ve sorunlarla dolu bir eğitim dönemi başlıyor. İnsanı ayakta tutan umududur diyerek tüm bu bahse konu yetersizlikler ve plansızlıklara rağmen geleceğimiz adına umudumuzu diri tutmakta ısrar ediyor ailelerimize ve çocuklarımıza Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz Başarılar…” ifadesine yer verdi.