akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

DERYA KUZULARI TEZGAHTA YERİNİ ALDI

DERYA KUZULARI TEZGAHTA YERİNİ ALDI
17.08.2022 14:30
1.141
A+
A-

15 Ağustos itibarıyla küçük ölçekli balıkçıların geleneksel yöntemlerle av yapmalarına izin verilmesiyle birlikte Akçakoca’da  sabah saatlerinde denize açılan balıkçılar  çıktıkları avdan sezonun ilk palamutlarıyla döndü.

 

1 Eylül’de başlayacak olan balık avı sezonu öncesi büyük balıkçıların hazırlıkları sürerken ; 15 Ağustos itibarıyla müsaade edilen küçük ölçekli balıkçılar ve çapariciler  çingene tabir edilen sezonun ilk palamutlarıyla döndüler. Yaklaşık 350 gr. civarında olan tezgâhlarda yer alan Palamutların tanesi 40 TL’den satılıyor.

 

Akçakoca’da  balıkçı Esnafı Erdal Göksel palamutun tezgahta yerini alması nedeniyle gazetemize yaptığı  açıklamada “Öncelikle herkese hayırlı olsun diyoruz. Balıkçı camiasına, balıkçılara, balık satıcılarına ve  aynı zamanda vatandaşa da hayırlı olsun diyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki balık en değerli ve hemen hemen protein olarak da en ucuzu. Öyle düşünmemize rağmen henüz az oluşu nedeniyle biraz pahalı. Şu an 350-400 gram arası gelen sezonun  ilk palamutunun  tanesini 40 liradan satıyoruz. Bu da  vatandaşa pahalı geliyor. Biraz daha bollanması, biraz daha ucuzlaması gerekiyor. Umarız ileriki günlerde daha bol avlanır miktarı daha da  artar ve  ucuzlar. Her kesim ve her vatandaşa uygun bir hale gelir. O zaman biz de seviniriz. Bizim için de iyi olur. Biz de çok satarız. Vatandaşımız da bol yer” dedi.