akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

CHP VE İYİ PARTİ’DEN FINDIK FİYATI AÇIKLAMASI

CHP VE İYİ PARTİ’DEN FINDIK FİYATI AÇIKLAMASI
21.07.2022 11:04
1.200
A+
A-

2022 Fındık hasatının başlayacağı şu günlerde hükümetin açıklayacağı fiyatı bekleyen üreticinin taleplerini CHP ve İYİ Parti dile getiriyor.

Fındık fiyatı ile ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Fındık en az 3.5 dolar yani 74 lira olmalı, dolar artarsa fiyatta artmalı” derken  CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Şimdiden uyarıyoruz. 4 doların altındaki fındık fiyatını asla kabul etmiyoruz.” Dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çıktığı Karadeniz gezisinin ilk durağında Giresun’da konuştu. Akşener, “Fındık en az 3.5 dolar yani 74 lira olmalı, dolar artarsa fiyatta artmalı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çıktığı Karadeniz gezisinin ilk gününde Giresun’da esnaf ve vatandaşla buluştu.

Geceyi Giresun’da geçiren Akşener, Espiye, Yağlıdere ve Bulancak ilçelerinde vatandaşa hitap etti. Akşener, Yağlıdere ilçesinde yaptığı konuşmada KYK faiz borçlarının silindiğini, üniversite mezunu gençler için istihdam yaratılması gerektiğini söyledi.

FINDIK 74 LİRA OLMALI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı konuşmasında fındık taban fiyatının en az 3.5 dolar yani bugünkü Türk parası karşılığında 74 lira olması gerektiğini belirterek, ”Bunun altında fiyat verirlerse bunları sandığa gömün” diye vatandaşlara seslendi. Akşener, fındık fiyatının 3.5 dolara göre belirlenmesini, dolardaki artışa göre fiyatın güncellenmesini de ifade etti. Meral Akşener, üreticiye dönüm başı olarak verilen paranın da acilen 500 liraya çıkartılmasını söyledi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Şimdiden uyarıyoruz. 4 doların altındaki fındık fiyatını asla kabul etmiyoruz.” dedi.

Fındık hasat döneminin yaklaştığına değinen Seyit Torun, üreticiyi kimsenin mağdur edemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Yaklaşık bir ay sonra fındık hasadına başlayacağız. Şu anda bakıyorum hala fındıkla ilgili belli spekülasyonlar var. Rekoltenin yüksekliğinden söz edip alıcının olmadığından söz edenler var. Bu sene hiç kimse üreticiyi mağdur etmeyi aklından bile geçirmesin. Zaten ekonominin bütün yükü, zorluğu, sıkıntısı üreticinin üzerinde. Böyleyken de beklentilere uygun bir fiyat verilmezse bunun bedelini vatandaşımız önümüzdeki süreçte ağır bir şekilde sorar. Şimdiden uyarıyoruz. 4 doların altındaki fındık fiyatını asla kabul etmiyoruz. Zaten üreticinin maliyeti ortada bugüne kadar yaptığı maliyet ortada. Mutlaka 4 doların üzerinde bir fiyat talep ediyoruz ve bunun da takipçisi olacağız.” Dedi.