akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5604
EURO
34,9060
ALTIN
2.433,45
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

OLASI TAŞKINLARA KARŞI AKÇAKOCA BELEDİYE EKİPLERİ KRİTİK NOKTALARDA

OLASI TAŞKINLARA KARŞI AKÇAKOCA BELEDİYE EKİPLERİ KRİTİK NOKTALARDA
27.06.2022 19:39
1.104
A+
A-

Meteorolojinin uyarısı ve Düzce Valiliğinin olası sel afetti nedeniyle tüm ilçelerde tedbirli olunması talimatı doğrultusunda tüm ekipleri seferber eden Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, kritik noktalardaki alınan önlemlere bizzat nezaret etti.

 

 

 Değirmenağzı köprüleri bölgesinde  yükselen suların getirdiği çalı çırpının köprü ayaklarında  birikerek su toplanmasını engellemek için yapılan çalışmalara sarı çizmelerini ayağına geçirerek katılan Başkan Yanmaz  alınacak önlemler konusunda talimatlar verirken kendisi de ekiplere yardımcı oldu.

Olay yerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yanmaz,   devam eden yoğun yağışın getirdiği  atıklar ile tıkanmaların yaşanması muhtemel bölgelerde tedbir aldıklarını belirterek; ” Düzce Valiliğinin koordinesinde  AFAD ve Belediyeler olarak teyakkuz halindeyiz. Hafif atlatacağız diye umut ediyoruz. Bizde tedbiri elden bırakmamak için eldeki imkanlar çerçevesinde özellikle köprü altlarında  gelen ağaçların ve  diğer atıkların engellememesi ve birikintiye sebep olmaması için kepçelerimiz ile temizliyoruz. Bir karışlık su birikintisini almak bile büyük afetleri atlatmamıza sağlayabilir.” dedi.

Zararları en aza indirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yanmaz,” Bütün ekiplerimiz kritik noktalarda teyakkuz halinde. Fazla da zarara uğramamak için elimizden geleni yapıyoruz. Doğal afetlere karşı yapabilecek çok fazla da bir şey yok. Biz sadece Valilik, kaymakamlık ve belediyeler olarak tedbir alıyoruz. Her yerde çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz sahadalar. Yaşanabilecek bir sel afetini önlemeye ve olası bir selde hasarı en aza indirmek için çalışıyoruz.” Dedi.