akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

VATANDAŞA AT ETİ YEDİRECEKLERDİ

VATANDAŞA AT ETİ YEDİRECEKLERDİ
26.06.2022 12:22
707
A+
A-

Düzce Darıcı Mahallesinde at kesimi yapılacağı ihbarı alınması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile birlikte Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince  ortaklaşa operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 10 adet yılkı atı kesilmeden kurtarılarak Düzce Belediyesi yedieminine teslim edildi.

At kesileceği  ihbarının gelmesinin ardından gece yarısı harekete geçen ekipler, Darıcı Mahallesindeki noktaya baskın yaparak atları kurtardı. Kurtarılan atlar, Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yediemin olarak belirlediği eski barınağa getirildi. Burada belediye ekiplerince beslenen yılkı atlarının sahiplendirilmesi için çalışma başlatıldı.

10 YILKI ATI KURTARILDI

Operasyon ile ilgili Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “ Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile birlikte koordinasyon kurduk. Ortaklaşa bir operasyonla görevi icra gerçekleştirerek 10 adet yılkı atının kesileceğini tespit ettik. Atları kesilmekten kurtardık, şuanda güvenli alandalar. İl Tarım Müdürlüğü ve Belediyemiz ile birlikte atları sahiplendirmeyi düşünüyoruz” dedi.

ATLARIN KESİLECEĞİ SİSTEM HAZIRDI

Kesilmeden yakalanan atların kesileceğine dair ihbarı değerlendirdiklerini kaydeden Zabıta ekipleri, “Gittiğimiz yerde kesim için sistem de vardı. Kesimden kurtarılan atları, Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün yediemin olarak tespit ettiği eski barınağa getirdik. Sahiplendirilmesi için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerinde bulundu.

Kaynak Düzce Damla