akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5643
EURO
35,0187
ALTIN
2.435,25
BIST
9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA’DA İLK KEZ DÜZENLENEN OFFROAD YARIŞLARI NEFES KESTİ

AKÇAKOCA’DA İLK KEZ DÜZENLENEN OFFROAD YARIŞLARI NEFES KESTİ
12.06.2022 22:43
1.151
A+
A-

 Yıllardır atıl olarak duran karayolları arazisinde  Akçakoca belediyesinin gerçekleştirdiği proje ile  bir kamp ve eğlence parkına dönüştürülen alanda bugün yapılan 1. offroad yarışması nefes kesti

Renkli görüntülere sahne olan beşi bayan 35 araç 70 sporcunun katıldığı yarışmaların startını  Belediye Başkanı Okan Yanmaz verdi ve co pilot olarak açılış turu attı.

 Sporcular, çamurlu parkur, sulama kanalı ve dere yatağında zorlu engelleri geçerken bazı sporcuların dere içinde araçları arızalanınca başka araçlar tarafından çekilmek zorunda kaldı.

 

MHP İlçe Başkanı İsmail Pazvant’ın da izlediği  yarışmalar öncesinde , basın mensuplarına  bir açıklamada bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz;  Akçakoca’nın çok önemli bir turizm geçmişi olduğunu  bu tür organizasyonların  ilçenin tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi.

 

MHP İlçe Başkanı İsmail Pazvant’ın da izlediği Başkan Yanmaz, bu organizasyonu off-road tutkunları için her yıl bu yapmak arzusunda olduklarını  belirterek, “Biz Akçakoca’yı turizmde belli bir noktaya taşımak istiyoruz. Düzce önemli varlıklara ve değerlere sahip bir il. 1950 yıllarına dayanan bir turizm geçmişi olan Akçakoca Düzce’nin  denize açılan  kapısı. Biz Akçakoca’nın turizm çıtasını yükselmek için büyük bölümü karayollarına ait 54 dönüm araziyi kiralayarak belediyeye tahsis ettik. Burayı da kamp alanı ve çeşitli etkinliklerin olabileceği bir alana dönüştürdük. Bunun da meyvelerini alabilmek için adımlar atmaya  başladık. Akçakoca’da değişik aktivitelerin olduğunu duyulunca Turistlerin ilgisi  yoğunlaşacak. Bu gün off-road yarışmamız var. İletişim kurduğumuz DÜSOFF –Başkanı Mehmet Bayraktar işbirliği ile bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz.

 İlk yıl eksiklerimizi göreceğiz. Bu eksiklerimizi yıllar içinde düzelteceğiz. Her yıl daha ileriye taşıyacağız.

 

Güzel bir etkinlik olduğunu dile getiren Başkan Yanmaz, ” Gördüğünüz gibi yoğun bir katılım ve ilgi var. İlk olmasına rağmen büyük kalabalık oldu. Böyle neşeli şeylerin Akçakoca’ya değer katacağını düşünüyorum. Akçakocalılara, Düzcelilere, tüm misafirlere iyi eğlenceler diliyorum. Ayrıca, gençlere örnek olmak için ilk olarak ben tur yapacağım.”