akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5481
EURO
34,8777
ALTIN
2.430,09
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

EL EMEĞİ GÖZ NURU, DÖRTBİN PARÇA ESER SERGİLENDİ

EL EMEĞİ GÖZ NURU, DÖRTBİN PARÇA ESER SERGİLENDİ
01.06.2022 19:20
1.807
A+
A-

“Hayat Boyu Öğrenme Haftası “etkinliği kapsamında Akçakoca  Kaymakamlığı  Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün  açtığı kurslarda üretilen öğretici ve kursiyerleri tarafından hazırlanan    el emeği göz nuru eserler  sergilendi.

Serkan Apak ve Osmaniye İlköğretim Öğrencisi Zehra Ecem Demir’in müzik dinletisinin yer aldığı

Yıl içerisinde faaliyet gösteren yaklaşık 20farklı dalda açılan kurslarda  üretilen 4000 parça eserin yer aldığı serginin açılışını  Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can  ve Eşi Elvan Eker Can ,Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz  ,Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz İyi Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum , Belediye Kültür ve Sosyal İşler Yardımlaşma Birimi  Gönüllü Koordinatörü Nursen Yanmaz Ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sinan Bozkurt birlikte gerçekleştirdiler.

Akçakoca belediyesi nikah salonu ve ilave alanlarda açılan  ve üç gün sürecek sergide  ilgi gören ve beğeni toplayan  sergide kursiyerlerin 10 ayrı dalda ürettikleri başta biçki dikiş -nakış olmak üzere ahşap boyama Yağlı Boya Resim Rölyef, Geri Dönüşüm , Taş boyama ve amiguri çalışmaları büyük ilgi gördü ve beğenildi.

Gün boyunca çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği ve büyük ilgi gören sergiyi gezen Kaymakam Can ve  Başkan Yanmaz kursiyerler ile sohbet ederek  çalışmalar ile ilgili bilgiler aldılar.

Sergiye ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Okan Yanmaz  serginin yoğun ilgi gördüğünü belirterek,” Bugün çok güzel bir etkinliği şahit olduk.  Ancak bu güzel eserlerin sergilenmesi gereken bir binanın ne kadar çok gerekli olduğu ortaya çıktı. Burada eserleri sergilenen birçok yetenekli Genç Yaşlı Kadın Erkek vatandaşımız daha iyi imkanlar sunulması halinde   mutlaka daha iyi çalışmalar üreteceklerdir.  Emeği geçen kursiyerlere cani gönülden tebrik ediyorum. İnşallah ilerleyen günlerde Akçakoca ekonomisine katkı değeri yüksek olması için üzerimize düşen görevlerimizi yerine getireceğiz. Hakikaten gezilip görülmesi gereken bir yer.  Herkesi  bu sergiye davet ediyoruz. “ diye konuştu.

Bir sergi ve üretim binası yapımı için girişimlerde bulunduklarını belirten Yanmaz ” Kendilerini  daha çok geliştirmeleri için hem üretecekleri  hem de sergileyecekleri bir binaya ihtiyaç var . Bununla ilgili girişimlerde bulunduk İnşallah 1000 metrekarelik bir alanda hem sergi hem de çalışma salonları yer alacak bir yapıyı  yakın süre içerisinde Akçakoca’mıza kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.