akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMINI KUTLADI

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ  19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMINI KUTLADI
18.05.2022 19:36
714
A+
A-

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz , 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Abanoz mesajında duygularını “Sevgili dostlar,103.cü yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutlayacağımız 19 Mayıs 1919, Cumhuriyet tarihimizin önemli kilometre taşıdır. Ülkemizde tarih yazılan ,ulusumuzun makus talihini değiştiren, antiemperyalist mücadeleyi ve tam bağımsızlığı hedefleyen bir İŞARET FİŞEĞİDİR.

İşgal altındaki ülkemizde “Amerikan  MANDACILIĞI, MI, İNGİLİZ HİMAYECİLİĞİ Mİ benimsenmelidir? “ gibi benzeri tartışmalara, Mustafa Kemal, tek seçenek koymuştur: ”ULUSAL EGEMENLİĞİN esası olan TAM BAĞIMSIZLIK VE ÇAĞDAŞLAŞMA”.

19 Mayıs 1919’da başlayan KURTULUŞ VE AYDINLANMA YÜRÜYÜŞÜ, bütün umutsuzlukları yıkarak Saltanat ve Halifeliği sonlandırmış , bölünüp parçalanmak istenilen VATAN toprağında LAİK CUMHURİYETİ kurmuştur.

Dökülen kanların , yitirilen binlerce canın korkunçluğunu, dehşet ve üzüntüsünü yaşayan Mustafa Kemal Atatürk, CUMHURİYETİ GENÇLERE emanet etmiştir. Son yıllarda, hak ettiği önemde kutlanmaktan kaçınılan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacağız. Ne kadar küçümsetilmeye ve unutturulmaya çalışılırsa çalışılsın gençlerimiz ve bütün ulusumuz, 19 Mayısları sonsuza kadar yaşatmaya ve onurla yaşamaya kararlıdır.

19 Mayıs ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZI, Atatürk’ün bizlere armağan ettiği NUTUK’da ifade ettiği gibi “HER DURUM VE KOŞULDA” büyük coşku ile kutlayacağız.

Başta Gençlerimize ve aklen her yaşta genç olanlara ve tüm dostlara sağlıklar, başarılar diliyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.” Diyerek ifade etti.