akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3361
EURO
35,1901
ALTIN
2.247,00
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Bakan Soylu tarih verdi: Otoyollarda hız limiti artırılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında otoyollarda hız limitinin artırılacağını duyurdu. Bakan Soylu, hız limitinin artırılacağı tarihi de paylaştı.


Bakan Soylu tarih verdi: Otoyollarda hız limiti artırılıyor!
05.05.2022 20:05
1.758
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki birçok konuya değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu İzleme ve Yürütme Kurulu ile Trafik Güvenliği İhtisas Grupları Toplantısı’na katılan Soylu, trafik güvenliği meselesine değinerek otoyollarda hız limitinin artırılabileceğine yönelik ilk sinyalleri vermişti.

Bakan Soylu tarih verdi: Otoyollarda hız sınırı artıyor

TGRT Haber ekranlarında gündeme dair değerlendirmeler yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollarda hız sınırında yapılacak düzenlemeyi canlı yayında duyurdu. Bakan Soylu’nun açıklamalarına göre, otoyollarda hız sınırının artırılacağı kesinleşti.

Bakan Soylu, otoyollarda yeni dönemin 1 Temmuz itibarıyla başlayacağının haberini vererek hız sınırının bu tarihten itibaren artırılacağını bildirdi. Hız sınırı Temmuz ayından itibaren 140’a yükseltildi.

Çalışma yapılıyor demişti

Bakan Soylu, geçtiğimiz yıl katıldığı söz konusu toplantıda yol ve araç kalitesini artması nedeniyle otoyollarda hız limitlerinin bir miktar esnetilebileceğini söylemişti. Soylu, trafik kazalarının en önemli nedeninin sürat olduğunu ancak Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını belirterek, yol standartları ve kalite konusunda daha üst bir seviyeye çıkıldığını ifade etmişti.

Şu anki sürat kilometresinin 120 km olduğunun altını çizerek yüzde 10’luk bir tolerans eklendiğinde 132 kilometreye çıktığını ve otomobiller için 20 kilometreye kadar hız artırma yetkilerinin bulunduğunu söylemişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın konu hakkındaki çalışmalarının devam ettiğini daha önce duyuran Bakan Soylu, bugün yaptığı açıklama ile de Temmuz ayından itibaren otoyollarda hız limitinin artırılacağının haberini kamuoyuna duyurdu. Soylu’nun ifadeleri doğrultusunda otoyollarda hız sınırının 140 kilometre aralığına yükseltildiği açıklandı.