akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3400
EURO
35,0909
ALTIN
2.239,60
BIST
8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Meteoroloji uyardı… Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre bugün yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. Ramazan Bayramı boyunca tüm yurtta aralıklarla yağmur görüleceği açıklandı.


Meteoroloji uyardı… Bayramda hava nasıl olacak?
30.04.2022 10:01
1.232
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BU BÖLGELERDE KUVVETLİ SAĞANAK

Yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Çorum ve Tokat çevreleri ile gece saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU’DA TOZ TAŞINIMI VAR

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis, güneydoğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

İÇ VE BATI BÖLGELERDE SICAKLIK DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege’de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de bayramın birinci günü için yağış uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.  İç ve doğu kesimlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (G. Antep ve Kilis hariç) ile Bilecik, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli ve Konya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğulu, doğu kesimlerde öğle saatlerinde batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

PROF. DR. ORHAN ŞEN: BAYRAMIN 1. VE 2. GÜNÜ  MARMARA, EGE, AKDENİZ YAĞMURLU

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen bayramın birinci günü için batı bölgelerine yağış uyarısında bulunurken şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu hafta sonu cumartesi gece ve pazar günü güney Doğu Anadolu’da yağışlar kuvvetli sel riski var. Tatilin 1. 2. günü cumartesi, pazar, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyısı dışındaki bölgeler yağışlı.

Bayramın 1.2. günü pazartesi ve salı, Marmara, Ege, Akdeniz yağmurlu, Bodrum Marmaris, Çeşme, Fethiye Antalya, Kuşadası yağmurlu. Sıcaklıklar bugüne göre 5-6 derece düşecek. Bayramın 3. tatilin 5. günü çarşamba, yağmur öğleden sonra batı dan doğuya kayıyor. Akdeniz doğusu ve Anadolu yağmurlu.”

“HAFTAYA PERŞEMBEDEN SONRA EGE VE AKDENİZ’DE HAVA ISINMAYA BAŞLIYOR”

Prof. Dr. Orhan Şen, “haftaya perşembeden sonra Ege ve Akdeniz’de hava ısınmaya başlıyor” şeklinde açıklama yaptı.