akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5981
EURO
34,8100
ALTIN
2.509,08
BIST
9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

TURİZM PANELİNDE AĞIRLIKLI OLARAK AKÇAKOCA KONUŞULDU

TURİZM PANELİNDE AĞIRLIKLI OLARAK AKÇAKOCA KONUŞULDU
20.04.2022 21:12
944
A+
A-

15-22 Nisan Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Akçakoca’da turizm paneli gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ,Akçakoca Ticaret Ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Akçakoca Öğretmenevinde düzenlenen panele  Düzce Vali Yardımcısı Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can Refik Kaymakam Tuğce Orhan , Belediye Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş İl Kültür Müdürü Sabahattin Parlak ATSO Başkanı M. Nazım Pazvant , Eski Belediye Başkanlarından Nazmi Çiloğlu  CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz yöneticiler, STK Temsilcileri, Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Panelde ilk konuşmayı ev sahibi olarak Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant yaptı.

Katılımlarından ve ilgilerinden ötürü konuklara teşekkür eden Pazvant,  kısa süre önce Üniversite işbirliği ile sonuçlarının bugün değerlendirileceği bir Akçakoca Turizminin ele alındığı bir   Turizm çalıştayı düzenlediklerini bugün de İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliği ile   Düzce- Akçakoca  Turizminin daha verimli hale getirilmesi eksiklerin ve günümüz şartlarına göre neler yapılması önerilerinin sunulacağı bir panel düzenlediklerini vurguladı.

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Parlak Düzce il genelinde  gerçekleştirilen ve planlanan turizm çalışmalarını belirttiği konuşmasında 2021 yılının Düzce Turizm yılı ilan ettiklerini ve slayt destekli  detaylı bir sunumda bulundu.

Allah’ın Akçakoca’ya herşeyi vermiş olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan  Akçakoca Kaymakamı Düzce Vali Yardımcısı Mustafa Can Türkiye’de belki de bütün bu özelliklere sahip olan yerlerin sayısı onu geçmez dedi.

“Atanmamla birlikte merak ettiğim  ilçeye  geldiğimde karşılaştığım , doğal güzellikleri , sosyal yapısı ve kültürel zenginliklerinden çok etkilendim” diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Can

“Çok zenginliklere sahip olmasına karşın Akçakoca’da yapılacak çok şey var.  Bunları belirledik. Hedeflerimiz büyük ve masaya yatırdık. Kademe Kademe öncelik sırasına göre tüm paydaşların katılımıyla bunların üstesinden geleceğiz. Akçakoca Turizminin 50 yıl önce yaşadığı ivmeyi tekrar ortaya koymak için  gereken birlik ve beraberlik içinde gösterilecek iradedir.” Dedi.

Kaymakam Can konuşmasını Alt ve Üst yapımızı günün koşullarına uygun olarak tamamlamalı, Turizm de ,  sanayi de ve tarım da birbirini tamamlayan koordinasyon içinde Akçakoca’yı daha çok kazanan halkının gelir düzeyinin daha da yükselmesini sağlayacak olanakları hizmete sokmalıyız” diyerek tamamladı.

 

 

Protokol konuşmalarının ardından   Panelistler Düzce İl Kültür Müdür Yardımcısı Fatih Akkan Düze il genelindeki faaliyetleri, DÜ Akçakoca Turizm Otelcilik Öğretim Üyesi Dç Dr. Yıldırım Yıldırım Çalıştay sonuç bildirgesini ve Akçakoca’lı Turizmci Ömer Özcan Düzce Akçakoca’nın  turizm destinasyonları açısından zenginliğini belirten slayt destekli sunumlarını yaptılar.

Tüm konuşmacıların gerekli tanıtım eksikliğini vurguladıkları sunum sonunda izleyenler arasından önermeler ve eleştiriler alındı. Gerekli açıklamalar sonrası panel sona erdi.