akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,6014
EURO
34,8276
ALTIN
2.504,60
BIST
9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

GÜBRENİN DE SAHTESİ OLURMU DEMEYİN.

17.04.2022 21:09
911
A+
A-

Pandemi ile geçen 2 yılda kimyevi gübrelerin fiyatları 8-10 kat artınca bu güne kadar duymadığımız haberleri de duymaya başladık maalesef.

Ulusal basın haberlerine baktığımızda ülkenin dört bir tarafında sahte gübre çuvalları yakalanıyor.

Gübredeki fiyat artışını haksız paraya çevirmek isteyen kimi sahtekarlar bilinen gübre fabrikalarının çuvalları bastırıp içerisine şekil olarak aynı gübreye benzeyen tuz, kum, kireç, alçı, kil gibi ucuz materyallerle yaptıkları malzemeleri doldurup gübre diye satmaktalar.

İlkbaharın yaklaşması ve yağışların artması nedeniyle tarımsal faaliyetlerin yoğunlaşması ve gübre sektörünün hareketlenmesiyle, son zamanlarda tanınmış gübre üretici veya ithalatçı firmaların torbalarını taklit ve tağşiş etmek suretiyle piyasada sahte gübre satışları olduğuna dair haberler olmaktadır.

Gübrelerin bu kadar değerlendiği bir dönemde hem dolandırılmamak hem de gübre diye çuvallara doldurulan tuz ve kireç karışımlarını toprağa atıp topraklarımızı kirletmemek için üreticilerimizin gübre alırken dikkatli olmaları gerekmektedir.

ÇİFTÇİLER GÜBRE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

1-Gübreyi İl/İlçe  Müdürlüklerinin bilgisi dahilinde faaliyet gösteren Gübre Dağıtıcılık Belgesine sahip gerçek bayiden alın. Gübre bayisi olmayan ve gübre satışı yapan iş yerlerinden gübre almayın.

2-Bayiden, sattığı ürünle ilgili Bakanlık tarafından verilen gübrenin “Tescil Belgesi” üretici firmanın lisans belgesi olup olmadığın avcılar escort sorun.

3-Gübreleri mutlaka kimyevi gübre üretimi yapan firmalarla bayilik sözleşmesi olan  gübre bayilerinden faturalı olarak alın.

3-GTS Barkod/Bandrol ve etiket bilgileri Türkçe olmayan ve ambalajı açılmış veya bozulmuş olan gübreleri ucuzda olsa satın almayın.

4-Piyasada satılan gübrelerle ilgili herhangi bir olumsuzluk gördüğünüzde mutlaka Tarım ve Orman il ve ilçe Müdürlüklerimize haber verin.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları