akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5457
EURO
34,8770
ALTIN
2.440,85
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

AKÇAKOCA ‘DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE  VE ÖNLEME ÇALIŞTAYI

AKÇAKOCA ‘DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE  VE ÖNLEME ÇALIŞTAYI
08.04.2022 13:28
706
A+
A-

 

Akçakoca’da  Kaymakamlık ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün organize ettiği “ Bağımlılıkla Mücadele ve Önleme Çalıştayı” gerçekleştirildi

İki gün süren ve toplumun her kesiminin katılım sağladığı Orman İşletme Eğitim Tesisinde gerçekleştirilen çalıştayda özellikle küçük yaşlara kadar inen uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla çok yoğun bir mücadele edilmesi ve kurumlar arasında işbirliğinin önemi ve ailelerin üzerine düşen görevler konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

 

Kaymakam Mustafa Can ,  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ünlü , İlçe Emniyet Müdürü M. Ali Coşkun İlçe Sağlık, Gençlik Spor, Milli Eğitim, Orman İşletme başta olmak üzere kurum müdürleri, Okul Müdürleri rehber öğretmenler, öğrenciler, Muhtarlar ve STK temsilcilerinin katılım sağladığı çalıştay iki ayrı gün ve oturum halinde istanbul escort yapıldı.

Açılış oturumlarında konuşan Kaymakam Mustafa Can günümüzün en önemli sorunlarından biri olan tüm devletlerin başta gelen sorunu olan bağımlılık konusunda İç İşleri ve Sağlık Bakanlığımız yoğun bir mücadele programı uyguluyor. Bu kapsamda bizde ilçemizde bu konuda bir çalıştay düzenledik. Amacımız  çok geniş kitlelere ulaşmak ve mücadelede nasıl etkin rol alabileceklerini anlatmak. Geçmişte bağımlılık denince sadece alkol sigara ve uyuşturucuyu anlamakta ve bununla mücadele etmekte idik. Ancak günümüzde teknolojinin de gelişimi ile internet ve sosyal medya bağımlılığı da bunlara eklendi ve mücadele alanı genişledi.

Bu nedenle bizleri biz yapan ve geleceğimiz olan değerlerimiz çocuklarımızı gençlerimiz bu tehlikelerden kötü alışkanlıklardan korumak için başta eğitim kurumlarımız olmak üzere yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar ile gençlerimizi bu tehlikelerden uzak tutacağız. Bu sorun ve mücadeletek başına ne Jandarma,  ne Emniyet güçlerinin ne de milli eğitimin bir sorunu olmayıp  mücadelesinde de başarılı olmak zor. Toplumsal bir sorun olup toplumun tüm kesimlerinin mücadele etmesi ve özellikle ailelerin bu konuda çok duyarlı olması gerektir” dedi.

Daha sonra akademisyenler, madde, tütün,teknoloji ve kumar bağımlılığı ve çözüm önerileri konularındaki bilgilendirmelerde bulundular.

Yer yer interaktif bir şekilde süren söz alan konuşmacıların önermelerde bulunduğu çalıştayda konuşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ünlü ve Emniyet Müdürü Coşkun Akçakoca’da uyuşturucu mücadelesi kapsamında neler yapıldığını belirterek yıllara göre istatistiki bilgilendirmelerde bulundular.

İki gün süren çalıştay sonrasında Uyuşturucu Alkol –Sigara başta olmak üzere bağımlılıkla mücadelede en birincil ve önemli görevin ailede olduğu burada başladığı ve tüm birimlerin kendilerine düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmekle başarılacağının altı çizildi.

 







ETİKETLER: