akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4891
EURO
34,5956
ALTIN
2.474,72
BIST
9.533,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

DALGAKIRAN YAPIM KARŞITLARI BAŞKAN YANMAZ İLE GÖRÜŞTÜ

DALGAKIRAN YAPIM KARŞITLARI BAŞKAN YANMAZ İLE GÖRÜŞTÜ
18.03.2022 20:29
1.426
A+
A-

Yapımına  Başlanan Dalgakıran Projesine Karşı Olan Bir Grup Başkan Yanmaz’dan Projenin Durdurulması İçin Yardım İstedi.

Dalgakıran yapımına karşı olan ve bu konuda Başkanla görüşmek  isteyen  bir gurup Akçakoca Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısı öncesinde Meclis salonunda yerlerini aldı.

Oturumu açmak için yerini alan Başkan Yanmaz katılımcıları selamlayarak hoş geldiniz dedi. Yanmaz bugünkü toplantının olağanüstü bir toplantı olduğunu bu kalabalıkta sağlıklı görüşme yapılamayacağını belirterek “taleplerinizi meclis toplantısı sonrası görüşelim” dedi Toplantının kapalı oturum olmasını oyladı ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Akçakoca’da yapılmasına başlanan dalgakıran projesine karşı olan bir grup insan bugün yapılan meclis toplantısına katılarak başkan Yanmaz’dan projenin durdurulması için yardım istedi.

 

Bazı itirazların gelmesine karşın Başkan Yanmaz’ın toplantı sonrası görüşme kararını bir kez daha belirtmesi üzerine gurup salonu boşalttı. Bu kez de Basın Özgürlüğünü en çok savunan  parti olan  CHP’nin  Meclis üyesi  Özgür Seçkin anlaşılmaz bir tavırla basına da kapalı olmasını istedi. Başkan Yanmaz,  basının kalmasının herkes için hatta canlı yayınla dışardakilerinde izlemesine vesile olacağını belirterek oylama yaptı.   Yapılan oylamada kendisi Özgür Seçkin dışında evet veren olmadı.

Toplantı bitiminin ardından  Meclis salonuna tekrar alınan Dalgakıran karşıtı gurubun çekincelerini belirten   çok sayıda kişi söz alarak mahzurlarını aktardı ve Başkan Yanmaz’dan projenin durdurulmasını istediler.

Uzun tartışmaların sonunda Yanmaz,kendi kişisel fikirlerinin dalgakıranlarının yapımı yönünde olduğunu ifade ederek “ Devletimizin Akçakoca’ya yaptığı yatırımın arkasındayım. Projenin ilerlemesi sürecinde Akçakoca esnafının ve Turizminin  olumsuz etkilenmesini minumum seviyede tutmak  için gereken her önlemi alacağız. Haziran 15 den Eylül ayına kadar kent merkezinde çalışma olmayacak ve çınar caddesi , Çuhalı, Şehir Merkezi ve Esentepe bölgelerine iş makinesi girmeyecek. , Merkez cami karşısında başlatılan çalışma geçici olup  bu alanda yapılan dolgu yol olarak kullanılacak ve çalışma bittikten sonra kaldırılacak ” dedi

Mahkemenin vereceği kararı uygulayacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Yanmaz “Türkiye bir hukuk devleti. Kanunlar çerçevesinde görev yapıyoruz. Kafamıza göre bunu durdurma yetkim yok” dedi.

Karşılıklı olarak fikirlerin beyan edilmesinin ve cevaplanmasının ardından davet edilen Uzmanların katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlenmesi öngörülerek görüşme sona erdi.









ETİKETLER: