Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yerel medya mensupları ve ajans temsilcileriyle kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi.
Düzce ve Akçakoca’nın basın mensuplarını Belediye ABİTAŞ işletmesi Akçakoca Kahvecisinde ağırlayan ve günlerini kutlayan Yanmaz’a Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş eşlik etti.Kahvaltının ardından günümüze kadar yaptığı çalışmaları özetleyen , eleştirilen konulara açıklık getiren ve bir kesimin sırf muhalefet olsun anlayışıyla hiçbir araştırma yapmadan sorup soruşturmadan açıklamalarda bulunmalarının doğru bildiği yolda yürümekten alıkoymayacağını belirterek basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Konuşmasına kendilerine katkı veren siyasilere teşekkür ederek başlayan Başkan Yanmaz,. Çevre Şehircilik ve Spor Bakanına ; MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a, AK Parti ve MHP il başkanlarıyla Düzce milletvekillerine özellikle teşekkür ederek bu yöneticilerin her zaman Akçakoca’ya ve belediyesine sahip çıktıklarını söyledi.
Akçakoca’ya 12,5 miyon euro ayrıldı
Dünya Bankasının 500 milyon euroluk fonunun yüzde 2,5’unun Akçakoca’ya ayrıldığını belirten başkan Yanmaz, bu fon aracılığıyla çok sayıda projeyi 2022 sonuna kadar Akçakoca’ya kazandıracaklarını söyledi.
Tüm olumsuzluklara karşın kıt kaynakları en verimli şekilde kullanarak yıkıcı eleştirilere karşın Akçakoca’yı güzelleştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Belediye başkanı Okan Yanmaz “ Merkez Çarşıdan Çuhalı’ya ; oradan da Sapak bölgesine kadar birçok noktada birçok projeyi hayata geçirdik. 2022 yatırım yılımız olacak ve bu çalışmalara ilave büyük projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
Aquaparkın ihalesi Perşembe günü…
Dışardan ilçeye gelen konukların ilçede daha fazla zaman geçirmeleri ve çocuklarıyla birlikte daha güzel aktiviteler gerçekleştirmeleri için aquapark projesine yoğunlaştıklarını kaydeden Yanmaz, bu kapsamda aquapark projesi ihalesinin 13 Aralık perşembe günü gerçekleşeceğini söyledi.
Belediyenin vatandaştan 18 milyon lira alacağı var
Belediye başkanı Okan Yanmaz, Belediyenin zaman zaman maaş ödemelerinde güçlük yaşamasına rağmen, özellikle pandemi döneminde su kesintisi ve icra işlemi yapmadıklarını belirtirken, faturalarını ödemeyen vatandaştan toplam 18 milyon lira alacaklarını olduğunu söyledi.
İşadamlarının imkanlarını ilçeye akıtıyoruz
İlçe dışındaki Akçakocalı iş insanlarını sık sık ziyaret ettiklerini belirten başkan Yanmaz, bu görüşmeler ışığında Büyük şehirlerde ve ilçemizdeki iş insanlarının çeşitli imkanlarını Akçakoca’ya kazandırdıklarını bunların yakında hizmete gireceğini söyledi.
Gazetecilerin her zaman yanında olacağım
10 Ocak gazeteciler günü münasebetiyle tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlamayı da ihmal etmeyen Başkan Yanmaz, ” 7/24 her şart altında çalışan , emeğine saygı duyan anlayışla basına önemini her daim göz önünde tutarak siz değerli mensuplarını seviyor, fikirlerinizi önemsiyoruz. Tekrar gününüz kutlu olsun” dedi.