akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

CHP’NİN KADINLARI HER GÜN SAHADA

CHP’NİN KADINLARI HER GÜN SAHADA
24.12.2021 12:36
576
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce ve Sakarya Kadın Kolları başkanları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, İlçeler bazında mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Bu haftaki durakları Gölyaka olan CHP Düzce örgütü tüm başkanlıkları ile birlikte sahadan ayrılmamakta kararlı.

 

İlçelerde mahalleler bazında kadınlarla bir araya gelen, Düzenli olarak ev ve esnaf ziyaretlerini sürdürerek, halka dokunan Düzce kadın kolları örgütünün  bu gün gerçekleştirdiği Gölyaka ziyaretine  komşu il Sakarya Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu’da destek verdi.

CHP’nin hazırladığı ve geçtiğimiz hafta İstanbul’da lansmanı yapılan ‘Aile Destekleri Sigortası’ projesinin ayrıntılarını, ilçelerdeki kadın yurttaşlara aktaran heyet, esnaf ziyareti yapmayı da ihmal şişli escort etmedi.

 

Sakarya Kadın Kolları Başkanı ve aynı zamanda MYK üyesi Azize Çeroğlu ise ziyaretlerin amacını şu cümlelerle aktardı. ‘’ Ailenin güvenliği bir anlamda kadının elindedir. Bu bakımdan maaşlar kadınların hesabına yatırılacak, amacımız kentlerimizde yoksulluk sınırının altında yaşayan ailenin kalmaması. Gençlerimize eğitim, çocuklarımıza beslenme desteği sağlamak. Bizler bu sorumluluğun bilincinde, çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz ‘’

Aile Destekleri Sigortası Paketi alt başlıkları şu şekilde:

– ADS kapsamında yurttaşlara ödenecek olan “Aile Gelir Desteği”, hanelerdeki kadınların hesaplarına yatırılacak, kadınlar ekonomik açıdan güçlendirilecek.

– Çocuk ve ev işleri nedeniyle işgücüne katılamayan kadınlara, istihdama katılmaları durumunda ADS kapsamında kreş yardımı yapılacak.

– Yoksulluk sınırının altındaki ailelerin çocuklarına eğitim bursu, beslenme ve süt desteği sağlanacak.

– Pandemi döneminde daha görünür hale gelen dijital eşitsizliğin ortadan kaldırılması için çocuklara ücretsiz internet ve tablet desteği sunulacak.

– ADS, “Aile Gelir Desteği”, “Aile Yardımları”, “Gençler”, “Kadınlar”, “Engelliler”, “Yaşlılar” ve “Çocuklar” olmak üzere 7 temel alt alandan oluşacak.

– Engelli ve evde bakım maaşları ADS ile verilmeye devam edecek, hiçbir kesinti söz konusu olmayacak.

– Engelli ve evde bakım maaşları belirlenirken engellinin hane içinde fert başına düşen geliri değil, kendi gelir durumu esas alınacak.

– 65 yaş üstü ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayanların yaşlılık maaşları da ADS sistemine entegre edilecek.” Dedi.