akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4714
EURO
34,5590
ALTIN
2.474,93
BIST
9.529,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İYİ PARTİ SEL MAĞDURLARININ SORUNLARINI TBMM ‘YE TAŞIYACAK

İYİ PARTİ SEL MAĞDURLARININ SORUNLARINI TBMM ‘YE TAŞIYACAK
02.12.2021 20:02
986
A+
A-

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Akçakoca’da yaşanan selde evleri zarar gören vatandaşlar için yapılması planlanan TOKİ evlerinin kendilerine 2 yıl geri ödemesiz 18 yıl ise eşit ve faizsiz olarak parayla satıldığını ifade eden selzedelerin sorunlarını genel merkezde dile getirdi.

Sel felaketinde evlerini kaybeden Esma Hanım, Yenice ve Uğurlu Köyü sel mağdurları, TOKİ’nin kendileri için  ev yapmasına ve yıkılan evleri karşılığında yapılacak olan evden geri ödeme talep etmelerine tepki gösteriyor.

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’i ziyaret eden selzedeler, konuyla ilgili destek istediler. En bugün selzedelerin bu mağduriyetlerini görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezine giderek, selzede köylülerin mağduriyetlerini genel merkeze iletti. Konuyla ilgili İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın Aralık ayı içinde bu köylere giderek vatandaşları yerinde dinleyeceğini belirtti.

Er, “Dün Akçakoca İlçe Başkanımız Behçet Alkan Lokum ile birlikte sel felaketi yaşayan Esma Hanım, Uğurlu ve Yenice köylerindeki mağdur vatandaşlar partimizi ziyaret etti. Evlerini selde kaybeden vatandaşlar için TOKİ Düzce Beyciler Mahallesi’nde konut yapacağını duyurmuş. Selzede köylülerimize siz topraklarınızı terk edin, afette kaybettiğiniz konutlarınız karşılığında da para vererek sizi ev sahibi yapalım denilmiş. İnsanlar evlerini kaybettiği için zaten mağdur olmuşken, bir de topraklarından uzaklaştırılmak isteniyor. Üstelik kaybettikleri evleri içinde yenisi için kendilerinden para talep ediliyor” dedi.

Dün selzede vatandaşları dinleyen Başkan Er, konunun aciliyeti ve önemine binaen bugün konuyu Genel Merkez’de görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Genel Başkan Meral Akşener ‘e ve Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a konuyu ileten Er, “Sayın Genel Başkanımız ve Sayın vekilimiz Düzce’yle yakından ilgileniyor. Afetzede vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini kendilerine ilettim. Sayın vekilimiz Aralık ayı içinde Akçakoca’ya gelerek mağdur vatandaşlarla bizzat görüşecek ve akabinde konuyu TBMM’inde gündeme getirecek” dedi.