akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5762
EURO
34,9963
ALTIN
2.463,44
BIST
9.886,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA FOX TV  ÇALAR SAATTE KONUŞULDU

Batı Karadeniz’in en önemli turizm kenti i Akçakoca  26 Kasım 2021 de vizyona girecek “Sen Ben Lenin “ filmiyle gündem oldu.

AKÇAKOCA FOX TV  ÇALAR SAATTE KONUŞULDU
19.11.2021 22:51
1.972
A+
A-

Batı Karadeniz’in en önemli turizm kenti i Akçakoca  26 Kasım 2021 de vizyona girecek “Sen Ben Lenin “ filmiyle gündem oldu.

Fox Haber Çalar Saatte İsmail Küçükkaya konuk ettiği  yönetmen Tufan Taştan ile yaklaşık 15 dakika filmi ve hikayenin geçtiği Akçakoca’yı konuştu.

 

 Bulunduğu yıllarda uluslararası basında  dahi yer almasıyla Akçakoca’nın bir anda ilgi odağı olmasına neden olan ve turizme büyük bir hareketlilik kazandıran  olayın hikayesi;

SSCB’nin dağılmasıyla birlikte Vladimir İlyiç Lenin’in ahşap oyma bir büstü, Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla Düzce’nin Akçakoca kıyılarına vurur.

1993 yılında  Değirmenağzı Plajında Mahmut Er tarafından bulunan  75 cm büyüklüğünde 90 kilo ağırlığındaki heykel O dönemin  Belediye Başkanı olan Hüseyin Yanmaz’a teslim edilir. Yanmaz ; “Bu heykeli sergileyeceğiz.”  Açıklamasında bulunur ve gerekli bakımın yapılması için depoya kaldırılır. Onarılır ve koruma altına alınır.

Rahmeti Rahman’a kavuşan Hüseyin Yanmaz’da sonra göreve gelen  Belediye Başkanları döneminde heykel çok dillendirilmez ve  yıllar boyunca belediyenin deposunda bekletilir. 2009 yılında Akçakoca belediye Başkanı Fikret Albayrak  Eski Dışişleri Bakanı AB Uyum Komisyonu Başkanı Akçakoca’lı Yaşar Yakış ve Kaymakam ile görüş alışverişinde bulunarak  heykelin turizmi canlandırması ümidiyle ilçeye yerleştirilmesi için girişimlerde bulunur. Yaşar Yakış konuya sıcak bakmaz. Ankara’dan heykelin açık alanda değil de bir salonda sergilenmesi uygun görüşü gelir.

O gün bu gündür  bu olay, yönetmen Tufan Taştan ve yazar Barış Bıçakçı’ya kara mizah ve polisiye öğelerle işlenmiş bir filmi kaleme almaları için ilham olur ve ortaya Sen Ben Lenin çıkar. Bazı olumsuz gelişmeler ve pandemi nedeniyle tamamlanması uzun süre alan film

Dünya prömiyerini 43. Moskova Film Festivali’nde gerçekleştiren ve ülkemizde ilk olarak 40. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen Sen Ben Lenin, Lenin heykelinin açılış öncesinde ortadan kaybolması sonrasında başlatılan soruşturmayı merkezine alır ve izleyenleri, iki polis memurunun eşliğinde birbirinden eksantrik olan kasaba halkının hayatlarına konuk eder.

 

 







ETİKETLER: