akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5710
EURO
35,0102
ALTIN
2.428,15
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

DÜZCE KADIN FUTBOL KULÜBÜ’NÜN “BİRLİK VE DAYANIŞMA KAHVALTISI” BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

DÜZCE KADIN FUTBOL KULÜBÜ’NÜN  “BİRLİK VE DAYANIŞMA KAHVALTISI” BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
21.10.2021 09:17
936
A+
A-

Azade Ay Başkanlığında yeniden yapılanan Düzce Kadın Futbol Spor Kulübü Derneği Kulübü Birlik ve Beraberlik Kahvaltısı büyük ilgi gördü.

2014 yılında Düzce Gençlik Hizmetleri Bünyesinde Düzce’nin ilk kadın futbol kulübü olarak kurulan 2021 Eylül ayında  Azade Ay başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulu  sosyal sorumluluk projesi kapsamında salt futbol olarak değil eğitim başta olmak üzere bir çok alanda belirlediği hederler doğrultusunda faaliyetlerine  başlayan  Düzce Kadın Futbol Spor Kulübü “Birlik ve Beraberli” kahvaltısına Düzce siyaset ve iş dünyasından bir çok önemli isim  katıldı.

 

Emeği geçenlere teşekkür plaketlerinin takdim edildiği  Kahvaltı etkinliğinde, hedeflerini gerçekleştirmek için her kesimin desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Azade Ay konuşmasında; Aslında bu öykü , 2014 yılında başladı ,öncesinde Düzce Gençlik Hizmetleri Bünyesinde kurulan ,devamında Ahmet  Hocamızın  önderliğinde Düzce İrem Kadın Futbol kulübü olarak devam etmiş , 2016 yılında da Düzce Kadın Futbol Kulübe olarak yoluna devam etmektedir. Ülke genelinde yaşanan Pandemi nedeniyle liglere ara verilmiş ,kulüp kapanma noktasına gelmiştir. Yine Ahmet Hocamızın o muazzam enerjisi ile yeniden  doğuş gerçekleştirmiştir.

Sevgili konuklar, Öncelikle belirtmek isterim ki amacımız ülkeye iyi yetişmiş yeni  sporcular kazandırmaktır. Ama en çok da sporun birleştirici etkisi üzerinden , genç kızlarımızın, kız çocuklarımızın elinden tutmak ,onlar için fırsat eşitliğini tesis etmeye destek olmak ,onların hayatına dokunmaktır.İnanıyorum ki , Düzce Kadın Spor Kulübünde yetişen sporcularımız , kadın futboluna yeni umutlar katacak ,ileride Düzceli kızlarımıza birer rol model olacaklardır.

Bu yolda desteklerini esirgemeyen  tüm dostlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.  İyi ki varsınız ..” dedi.

 

 

DÜZCE KADIN FUTBOL KULÜBÜ ÖYKÜSÜ

2014 yılında Düzce Gençlik Hizmetleri Bünyesinde kurulan Düzce’nin ilk kadın futbol kulübü genç kızlar Türkiye şampiyonasına katılarak A takım ligine katılmaya hak kazanmıştır.

2014/2015 futbol sezonu TFF kadınlar 3. Liginde mücadele etmiştir. Düzce gençlik hizmetleri müdürlüğü kadın futbolunu kapatacaklarını söylemesiyle kuruculuğunu ve hocalığını yapan Ahmet Kara hocanın girişimiyle 2015 yılında (cennetten bir bahçe anlamında)DÜZCE 81 İREM SPOR KULÜBÜ olarak yeniden tescil edildi. Düzce’nin  kadın futbol kulübü ne , ve bu çatı altında faaliyet gösteren genç kızlara sahip çıkılmadığı için destekl olunur ümidiyle 2016 yılında kulübün ismi Düzce Kadın Futbol Kulübü olarak değiştirildi.

Bugün  hala Genç Kızlar , Yıldız Kızlar ve A takım kategorilerinde faaliyet göstermekte olan Kulüp  hedefini sadece futbol olarak koymamıştır. En büyük hedefini ülkeye  yararlı sporcular kazandırmak olarak belirleyen Kulüp Bu hedef doğrultusunda milli takımlara oyuncu göndermiştir. Üst lig olan kadınlar 1. Ligi ve 2. Liglere oyuncu vermiştir. Bir çok kızın Spor lisesi , Spor Bilimleri Fakültesi gibi okulları kazanmasına vesile olmuştur. Pandemi nedeniyle liglere ara verilmesinden dolayı  kapanma noktasına gelen kulübe oluşturulan kadroyla sahip çıkan yeni yönetim  Ahmet hocanın nezaretinde  55 sporcu ile  2021/2022 sezonuna hazırlanmakta olup 10 Ekim 2021 de Bilecik’te katıldığı turnuvada 2. Olma başarısını elde etmiştir.