akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5453
EURO
34,9629
ALTIN
2.424,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ATIL DURUMDAKİ ALANDA HER KESİME HİTAP EDECEK ÇOK AMAÇLI TURİZM PROJESİ

ATIL DURUMDAKİ ALANDA HER KESİME HİTAP EDECEK ÇOK AMAÇLI TURİZM PROJESİ
14.10.2021 11:19
850
A+
A-

 

Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, Karayolları Genel Müdürlüğünden Akçakoca Belediyesine tahsis edilen 60 dönümlük alanda uygulamaya başladığı projenin içinde yer alan kamp alanında incelemelerde bulundu.

Yıllardır yol yapım malzemelerinin depolandığı bir alan olarak kullanılan ve uzun süredir atıl bir konumda duran yaklaşık 60 dönümlük alanı ısrarlı grişimleri ve burada uygulamak istediği projeyi öne sürerek  Karayolları Genel Müdürlüğünden Akçakoca Belediyesine tahsisini sağlayan Başkan Yanmaz   Akçakoca’nın turistik değerine tavan yaptıracak olan içerisinde her yaş ve kesime yönelik bir çok aktivitenin yer alacağı projenin başlatıldığı 60 dönümlük arazi üzerindeki kamp alanı çalışmalarını yerinde inceledi.

Büyük bir kesimine fidan dikimi yapılarak kent içinde yeşi lalanın çoğaltılmasının da amaçlandığı ,yapım çalışmalarına başlanan   ve  içinde ; Güreş ve konser alanı, Karting pisti, maket uçak pisti, offroad pisti, skate pisti, koşu pisti, okçuluk poligonu, atış poligonları, kanatlı hayvanlar çiftliği ve hobi bahçelerinin yer aldığı Akçakoca turizm açısından gelişmesine  tam anlamıyla cazibe merkezi haline gelmesine çok önemli katkılar sunacak ve ilçeye katma değer katacak  proje çalışmaları merter escort sürüyor.

17 bin metrekarelik alanının çadır ve karavan kamp alanı olarak projelendirilmesi ile İlçede her gelir düzeyine uygun kişilerin turizm faaliyetlerine katılmasına olanak sağlanarak geçmişte Dünya kamp turizminin bir ayağı olarak haritalarda yerini almış Akçakoca’da kamp turizminin canlanması sağlanacak.

Üniversite yolu üzerinde yıllardır taş ve moloz yığını  olarak  duran  arazinin değerlendirilmesi girişimlerini arzuladığı biçimde sonlandırdığını ve başlattığı  ilk etap çalışmalarını sürekli takip eden Başkan Yanmaz “Projenin hizmete girmesi  Akçakoca turizmine    çok önemli alternatif katkıları olacak. Kamp alanı projemiz son sürat devam ediyor. Mesai arkadaşlarımız büyük bir gayretle özverili bir şekilde çalışıyorlar. Kendilerini özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Şimdiden ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun,” diye konuştu..







ETİKETLER: