akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5217
EURO
34,9267
ALTIN
2.455,59
BIST
9.888,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HAYAL ETMEKLE YETİNMEDİ.. GERÇEKLEŞTİRDİ

HAYAL ETMEKLE YETİNMEDİ.. GERÇEKLEŞTİRDİ
30.09.2021 11:45
3.175
A+
A-

 

15 yaşlarında iken yazmaya başlayan ve lise yıllarında bunları kitap haline getirmeyi hayal eden  bunu da 2015 yılında gerçekleştiren Akçakoca’lı genç kadın Sevcan Yılmaz,  yılmadan verdiği kararlı mücadelesi sonunda 2. Şiir kitabını okuyucuyla buluşturdu.

Orta öğretim yıllarından  bu yana kaleme aldığı ilk şiirlerini “ Yaşayan Ölülerin Yası “ adlı kitabını tüm zorluklara karşın 2015 yılında yayımlayarak  okuyucularla buluşturan ve hayalini gerçekleştiren ancak yazmayı sürdüren Sevcan Yılmaz’ın   2. Kitabı  “Suskun Mısralar “  raflarda yerini aldı.

Lise döneminde yazdığı  şiirleri kitap olarak çıkarmanın en büyük hayali olduğunu belirten ve her türlü zorluğa karşın bu hayalinden asla vazgeçmediğinin altını çizen Yılmaz,  hayalini gerçekleştirdiği mücadelesini anlatırken “ Yazdıklarımı kitaplaştırmak hayalim beni hiç terketmedi. Ancak  imkansızlıklardan dolayı ve bir yol gösterilmemesinden kaynaklı olarak  kitaplaştırmaktan bir ara vazgeçtim. Tabi ki bu vazgeçiş yazmayı bırakmama engel olmadı. Aksine daha çok kitaplara sarıldım , her fırsatta , her boş bir anımda okudum. Ve kağıdım , kalemimle daha çok dertleştim … Sonunda 2015 yılında yazdıklarımı paylaştığım okuyan arkadaşlarım ve hocalarımın da desteği ile            “ Yaşayan Ölülerin Yası “ adlı şiir kitabımı çıkararak hayalime kavuştum.

Daha sonra ikinci kitap için yazdığım şiirleri düzenlemelere başladım. 2020 yılı Ağustos ayında kendisi de Yazar ve Yayınevi sahibi olan Mustafa Tenker ve ekibinin projesi olan “ Usta Şair “ kitabında “ Katran Karası “ adlı şiirimle yer aldım.

Şimdi ise yeni kitabım “ Suskun Mısralar “ ın hayalden gerçeğe dönüşmesinin heyecanını yaşıyorum.”

Kitabın basım aşamasındaki şu zaman diliminde Yayın evi ile birlikte her ayrıntı ile ayrı ayrı ilgilenmek , en ufak detaya bile dikkat etmek , bu mutluluğu anlatmak için gerçekten kelimeler yeterli olmuyor.” Dedi.

 

Hiçbir zaman hedeflerimden vazgeçmediğini, Onlara ulaşmak için kendine  olan inancını  hiç kaybetmediğini,  Aksine her adımda daha iyisini başarabileceğime inandığını vurgulayan Sevcan Yılmaz    gençlere “Bu yüzden diyorum ki  “Hayallerinize Bahaneler Bulmayın. Yola Çıkın Ve Gerçekleştirin. Önünüze Çıkan Engeller Sizi Vazgeçirmek Yerine Verdiğiniz    Mücadelede Destekçiniz Olsun…” önermesinde bulundu.

İlk ve Orta Öğrenimini Akçakoca’da Orhangazi ilkokulu , Esentepe Ortaokulu ve  Kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünde tamamlayan halen  Eskişehir Anadolu üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde çocuk gelişimi okuyan Yılmaz’ın SUSKUN MISRALAR adlı eserinden;

 

“Sen ayrı yerde, ben ayrı yerde

Yaşıyoruz işte buna yaşamak denirse

Ben, bendeki senle

Sen, sendeki benle

Yaşayarak yürüyeceğiz ölüme.

Yan yana bir ömür geçiremesek de

Birbirimizin kalbinde göçüp gideceğiz

Bu dünyadan işte…”

 

………………………………….

 

“Maviye bürüdüm düşlerimi

Martılar eşliğinde yelken açtım yeni umutlara

Sevgin tarifsiz bir şekilde dolarken içime

Özgürce çekiyorum sandalımın küreğini sana doğru

Düğüm düğüm içimdesin

Kalemimin ucundasın

Seni mısra mısra yazıyorum

Yüreğime yazdığım gibi.

Biraz mavi, biraz da sen varsın

Bir tutkusun şimdi şiirlerimde

Ve engin bir sevdasın

Gecenin yakamozunda mavi denizlerde…”