akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

AKÇAKOCA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ  İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
30.09.2021 21:26
831
A+
A-

 

Akçakoca’nın özellikle yaz aylarında şikayetlere konu olan atık su artıma tesislerinin yenilenmesi için 2019 yılında  başlatılan çalışmalar hayata geçiyor.

Dünya Bankasından sağlanan ve beş yıl ödemesiz 30 yılda ödenmesi koşuluyla kredi ile yapılacak olan  Akçakoca Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı ve Akevler Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyon& deniz deşarjı inşası için  prosedür gereği olan  halk bilgilendirme toplantısı Akçakoca Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Bölge   mahalle muhtarları ,sakinleri  ve yetkililerin katıldığı toplantıda konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz    mevcut atıksu arıtmanın  ekonomik ömrünü doldurduğunu Çevre Şehircilik Bakanlığının verdiği vidanjörle her gün atık su alınmasına karşın artan nüfusumuz ve yaz aylarındaki yoğunluk nedeniyle yetersiz kalan arıtmanın yenilenmesi zarureti doğduğuna dikkat çektiği konuşmasında “ Bu konuda başlatılmış olan girişimleri takip ederek  başlama aşamasına getirdik. Son teknoloji ile yapılacak olan tesisi ile ilgili olarak gerek dünya bankası gerek bakanlığımız düzeyindeki çalışmaları yakından takip ettik onayları alındı  ve bugün konu ile ilgili olarak  bakanlık ve yapımcı firma yetkilileri teknik açıklamada bulunacaklar. Projenin asıl amacı atıksuyun denizlerimizde yarattığı  kirliliği önlemek  ve tertemiz bir atık su olarak denize akıtmak.

Birde yoğun şikayetlere neden olan  özellikle yazın yaydığı koku sorununun çözmek. Proje Akçakoca için çok büyük önem arzetmekte olup  en büyük yatırımlardan biridir. “ dedi ve emeği geçenlere teşekkür ederek sözü Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Cem Avcı’ya  Bıraktı.

 

Prof. Dr.  Avcı  Dünya Bankasının bu ve benzeri projelerde çevresel etkileşimlere çok önem verdiğini belirttiği konuşmasında “ Dünya bankası bu yapının çevre yaşamına ve sosyal yapıya etkisi olabilir konusuna çok dikkat ediyor. Çevredeki insanlara olumsuz etkisinin rahatsız olmamasını ister. Bunun için tüm paydaşlarla bir iletişim kurularak oluşturulmasını istiyor. Bunun için burdayız. İlk defa Akçakoca’ya geldim ve hayran kaldım” dedi.

Mevcut Arıtma

Yapılacak proje

Daha sonra  Ak Evlerde yapılacak rehabilitasyon ile bugünkü yerinde yenisi yapılacak olan modern arıtma hakkında ve bugünkünün işleyişi konusunda Fen İşleri Müdürü Yasin Efe ve çevresel etkilerin saptanması yönündeki İller Bankası adına projenin çevre mühendisi Elvan Emel’in verdiği  teknik bilgileri içeren  konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Projenin maliyeti ve başlama bitiş tarihlerinin ne olduğu sorusunu yanıtlayan Başkan Yanmaz ihalenin  2022 Şubat ayında yapılacağını Mayısta işe başlanabileceğini ve yapım süresinin maksimum 4 yüz gün olduğunu 60 bin nüfusa göre planlandığını ve ekonomik ömrünün 30 yıl olduğunu söyledi.

 







ETİKETLER: