akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4958
EURO
34,6084
ALTIN
2.477,33
BIST
9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

PARTİSİNİN AKÇAKOCA İLÇE KONGRESİNE KATILAN BABACAN “ VATANDAŞIN DERDİNE DEVA OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK “

PARTİSİNİN AKÇAKOCA İLÇE KONGRESİNE KATILAN BABACAN “  VATANDAŞIN DERDİNE   DEVA OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK “
11.09.2021 12:18
1.375
A+
A-

 

Partisinin Akçakoca ilçe kongresine katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ağırlıklı olarak  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek yaptığı konuşmada  “ Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminizde hedefleri küçülttünüz,   Tüm ülkeyi yoksullaştırdınız, vatandaş zam furyası altında eziliyor. Enflasyon aldı başını gidiyor .  Ekonomide Kelimeleri değiştirebilirsiniz ama  bu gerçekleri değiştirmez” dedi.

 Katılımcıların sık sık alkışlarla kestiği , Cumhurbaşkanının zaman zaman yaptığı konuşmalardan ve vatandaşların yakınmalarından  kesitler ile  grafiklerle ekonomik durumu gösteren video destekli konuşmasında  Babacan ağırlıklı olarak ekonomideki çöküşe, Orta Vadeli Program (OVP) ile başta doğal gaz ve elektrik faturaları olmak üzerek çiftçi, işçi memur, emekli  ve dar gelirlinin belini büken zamlara yer verdi.

Cumhurbaşkanının kişi başı milli geliri 10 bin 700 dolar olarak belirlediği 2023 hedeflerini eleştiren Babacan, kendisinin ve ekibinin iş   başında olduğu dönemde  2013 yılında kişi başı milli gelirin  12 bin 600 dolara kadar çıkarttıklarını ,o dönemde koydukları hedefin 25 bin dolar olduğunu vurguladığı grafiklerle desteklediği konuşmasında  “

“Koskoca ülkenin hedefleri küçültüldü. Bu program ‘Ali Babacan ve arkadaşlarının işin başında olduğu dönemdeki başarıları belki yakalarız’ demenin itirafı. Bizim dönemin güzel sonuçlarını bir daha elde edemezler. Her gün hukuku çiğnerseniz, adaleti ayaklar altına alacak tarzla ülkeyi yönetirseniz ancak hayal görürsünüz. Sayın Erdoğan, o dönemin başarıları sizin için bir hayalden öteye geçemez. Vaktiyle meşhur bir laf vardı ‘Hayaldi gerçek oldu.’ Doğru ama şu anda sizin kötü yönetiminiz yüzünden ‘Gerçekti hayal oldu.

 

Sayın Erdoğan’ın orta vadeli programda ki hedeflerinden biride   ‘Enflasyonun kalıcı olarak tek haneli seviyelere indirilmesini sağlamakmış.Enflasyonu tek haneye biz düşürmüştük. Yirmi sene önce onu yaptık. Enflasyon hedefi zaten yıllardır tek haneli. Siz  ekonomiyi bilmediğinizden tutturamadınız. . Kötü yönetildiği için sürekli enflasyon beklentisi çift hanelerde seyrediyor. Enflasyon hedefini yüzde 8 ilan ettiler. ‘Tek haneli seviyelere inmesini hedefliyoruz’ diyorsunuz da siz hedefinizi yükseltmişsiniz. Kelimeleri değiştirebilirsiniz ama gerçekler değişmez.”

Erdoğan’ın ‘İstikrarlı, dengeli, gelir dağılımı adaletini gözeten bir büyüme yapısını tesis edeceğiz’ sözlerini ise ‘itiraf’ olarak niteleyen Babacan; “ ‘Şimdiki büyüme yapımız istikrarsız ve dengesiz’ demek istiyor.işte size bir itiraf.  Şu an gelir dağılımı adaletini gözetmeyen bir büyüme olduğunu da itiraf ediyor. Tüm Türkiye’yi yoksullaştırdığını, istikrarın olmadığını, dengesizliği itiraf ediyor.

Yaşadıkları şatafatın, israfın içinde halkın sesini duyamıyorlar. Onlar duyamıyor ama biz duyuralım. Buradan iktidarın büyüklü küçüklü ortaklarına sesleniyorum. Duyun bu feryadı. Elektrikli pompajla sulama yapan çiftçinin durumu bu. (ekrana yansıtıldı)

Önümüz kış. Gençler, ‘hoşça kal kavun karpuz ayları, hoş geldin şemsiye. Sana da selam doğal gaz faturası’ diye kara mizah yapıyor. Karadeniz açıklarında tarihin en büyük doğal gaz keşfini yaptıklarını söylediler. Yandaş medyada manşetler attılar: ‘Türkiye’nin enerji çağı’, ‘130 yıllık hayal gerçek oldu’ yazdılar. 130 yıllık hayal 130 gün geçmeden unutuldu. Ama doğal gaza gelen zamlar hiç unutulmuyor. Milletin alın teriyle, emekleriyle biriken devlet parasını o keşfin PR faaliyetlerine harcadılar.  500 dolar harcayarak 200 dolarlık gaz çıkarmanın sevincini yaşıyorlar.

Sayın Erdoğan önceki gün bir tweet attı. ‘Enerjide ülkemizi inşallah daha da ileri götüreceğiz. Bize güvenin.’ dedi. Enerjiyle uğraşan etrafındaki üç beş zenginin işleri ileriye gidiyor olabilir ama enerji faturası ortada. Kuru kuruya güven olmaz. Taraflı cumhurbaşkanlığı sisteminden bugüne elektriğe gelen zam yüzde 168 zam. Son bir yılda yapılan zam oranı yüzde 29. Sadece 2021’de sanayi, ticarethane ve tarımsal sulama tarifelerinde yapılan zam yüzde 22. Bu tabloya güvenmek mümkün değil. Madem yerli elektrik üretimine geçildiyse, neden hâlâ zam üstüne zam yapılıyor?” dedi.

 

Konuşmasının son bölümünde  iktidar mensuplarının yaşadıkları düşüşü gördüklerini ,hayal ürünü söylemlere sarılarak  durumlarını koruma savaşı verdiklerine dikkat çeken Babacan  “İddia ediyoruz; gençleri kaygılandıran tüm sıkıntıları en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Eğitimden sağlığa, dış politikadan hukuka kadar her alanda yapacağımız reformlarla, Türkiye’yi yeniden imrenilen bir ülke haline getireceğiz. Ekonomik darboğaza biz son veririz. Bu milletin hayat standardını yeniden yükseltiriz. Bunların hepsini kısa zamanda yaparız.”

Allahın izniyle önümüze konulacak   ilk sandıkta bunlarla vedalaşarak emanetleri geri alacağız”dedi.