akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5419
EURO
34,8971
ALTIN
2.433,80
BIST
9.771,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

VATAN PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

VATAN PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ZAFER BAYRAMINI KUTLADI
29.08.2021 18:19
881
A+
A-

 

Vatan Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Serap Naz Başar 30 Ağustos Zafer Bayramı Nedeniyle Bir kutlama mesajı yayımladı.

Naz Başar mesajında ;Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin zaferle noktalandığı 30 Ağustos, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanıdır.

Yunan ordusunun birçok mevziini düşüren ordumuz,27 Ağustos 1922’de düşman işgalindeki Afyon’a girdi. Türk ordusunun bu ilerleyişi karşısında Yunan ordusu, Dumlupınar mevzilerine çekilme kararı aldı. Kuvvetlerimiz 29 Ağustos günü de Dumlupınar mevzilerine taarruza başladı. 30 Ağustos günü Dumlupınar bölgesinde 200.000 kişilik Yunan ordusu tamamen kuşatılmıştı. “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” adını alan bu savaşta, düşmanın büyük kısmı imha edildi.

Ancak, düşmanın çekilme yollarının da kesilmesi ve İzmir doğrultusunda aralıksız takibi gerekiyordu. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa,1 Eylül 1922 günü komutası altındaki kuvvetlere: “Ordular! İlk hedefiniz Akdenizdir, ileri!” emrini verdi.

İzmir yönünde ilerleyen kuvvetlerimiz, 1 Eylül’ de Uşak’ı, 2 Eylül’de Eskişehir’i, 3 EyIül’de Nazilli, Simav, Salihli, Alaşehir ve Gördes’i, 6 Eylül’de Balıkesir ve Bilecik’i, 7 Eylül’ de Aydın’ı, 8 Eylül’de de Manisa’yı kurtardılar. Bu takip esnasında l. ve 2.Yunan Ordusu komutanları ile bir kısım yüksek rütbeli Yunan subayları esir alındılar. Nihayet Türk birlikleri 9 Eylül 1922 sabahı İzmir’e ulaştılar ve o sabah Kadifekale’de Türk bayrağı dalgalanıyordu. Anadolu, 4 yıl süren düşman işgalinden kurtarılmış, “Türkiye Türklerindir!” gerçeği bir kere daha gözler önüne serilmişti.

Tarihe altın harflerle yazılan bu eşsiz zafer, Türk milletinin bağımsızlık uğruna ortaya koyduğu azim ve kararlılığı tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Aynı işgal güçleri bu gün Doğu Akdeniz’dedir, Kıbrıs’tadır ve Ege’dedir. Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız bilinçle ve esinle yine azimliyiz. Yine geldikleri gibi gidecekler !”

Şanlı zaferimizin 99. Yılını kutluyor; İstiklâl mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve Malazgirt’ten bu güne, bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.” ifqadesine yer verdi.