akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5018
EURO
34,9199
ALTIN
2.437,90
BIST
9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARI PUSULA KATAMARANDA RÜYA GİBİ BİR GÜN YAŞADILAR

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARI PUSULA KATAMARANDA RÜYA GİBİ BİR GÜN YAŞADILAR
25.08.2021 13:33
1.683
A+
A-

Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Birimi ve Abitaş yetkilileri ,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile  işbirliği yaparak ilçemize gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına   Pusula Katamaran’da düzenledikleri  Kahvaltılı bir Tur      ile rüya gibi bir gün yaşattılar.

 

Doğu ve güneydoğu illerinden fındık toplamak için ilçemize gelen ve Hamiyet Sevil İlköğretim okulunda eğitim gören mevsimlik işçilerin Çocuklarına  Pusula Katamaran gezi teknesinde kahvaltı veren onlarla sohbet eden daha sonrada  tura çıkartan Umut Işığı birimi Kooordinatörü Nursen Yanmaz  etkinlikle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada , “Bu program Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akçakoca Kaymakamlığı ile birlikte yapılan bir organizasyon. Bizler Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Birimi olarak Hamiyet Sevil İlkokuluna böyle bir teklifle ziyarete gittik. Geçen hafta Kızılay sakinlerini gezdirmiştik, çok memnun kaldılar. Bunu Hamiyet Sevil ilkokulunda eğitim gören çocuklarımızla birlikte yapalım istedik. Başkanımız Okan Yanmaz’ın bize sunduğu imkanlar doğrultusunda böyle bir geziyi yapalım istedik. Çocuklarımız da çok mutlu. Bu etkinlik belediyemizin sosyal projelerinden birisi.” dedi.

Akçakoca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yıldırım ise ; ‘’Doğu ve Güney Doğu’dan gelen fındık tarım işçisinin çocuklarını 2 köy ve 1 merkez olmak üzere 3 bölgede eğitim veriyoruz. Ortalama 400 öğrencimiz bulunmakta 30 öğretmenle birlikte eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bu etkinlik için Akçakoca Belediye Başkanımız Okan Yanmaz’a ve Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi Gönüllü Koordinatörü Nursen Hanıma ilçemiz adına ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyoruz.’’ İfadelerine yer verdi.

Teknedeki organizasyonu takip eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yıldırım ve Halk Eğitim Müdürü Sinan Bozkurt jestlerinden ve projeye desteklerinden ötürü Nursen Yanmaz’a teşekkür  ederek ;‘’Doğu ve Güney Doğu’dan gelen fındık tarım işçisinin çocuklarını 2 köy ve 1 merkez olmak üzere 3 bölgede eğitim veriyoruz. Ortalama 400 öğrencimiz bulunmakta 30 öğretmenle birlikte eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bu etkinlik için Akçakoca Belediye Başkanımız Okan Yanmaz’a ve Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi Gönüllü Koordinatörü Nursen Hanıma ilçemiz adına ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyoruz.’’ bilgisini verdiler..

 

Bir çoğunun denize hiç girmediği ve tekne ile gezmedikleri öğrenilen ,tamamı doğu illerinden gelen tur öncesi gemide kahvaltı yapan mevsimlik işçi çocuklarının büyük keyif aldıkları ve mutlu oldukları gözlenirken ;  Çocuklar ilk kez katıldıkları gemide deniz gezisinde   çalan müziklere eşlik edip oyunlar oynadı, düzenlenen çeşitli aktivite ve yarışmalara da katılarak doyasıya eğlendiler.

 

Tur sonunda toplu fotoğraf çekimi sonrasında  organizasyonun mimarı Umut Işığı Birimi Koordinatörü  Nursen Yanmaz, yaptığı değerlendirmede bu türden sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederken, benzer çalışmaların ise aralıksız süreceğini söyledi.







ETİKETLER: