akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

TMO 2021 fındık alım fiyatları açıkladı! 2021 fındık alım fiyatı

Fındık üreticileri fındık alım fiyatları için bekliyordu. Fındık üreticileri tarafından dört gözle beklenen haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN Türk-Kanal D ortak canlı yayınında geldi. Programda gazetecilerin sorularına cevaplar veren Erdoğan, 2021 fındık alım fiyatları hakkında da konuştu. Peki, fındık alım fiyatları ne kadar oldu? Fındık fiyatları ne kadar? Fındık alım fiyatı kaç TL oldu? İşte Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2021 fındık alım fiyatı…

TMO 2021 fındık alım fiyatları açıkladı!  2021 fındık alım fiyatı
12.08.2021 00:18
2.879
A+
A-

TMO Fındık alım fiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla belli oldu… Katıldığı ortak canlı yayında gazetecinin sorduğu fındık alım fiyatı hakkında Erdoğan, “Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite fındık için kilogram başına 27 lira. Levant kalite fındık içinse kg başına 26,5 liradır. Yüksek randımanlı fındığına en az 1 lira fazla ödeme yapılacaktır. Fındık fiyatları kilogramda 29,5 ile 30 lira arasında gerçekleşiyor.” dedi.

Geçtiğimiz yıl TMO fındık alım fiyatları ise şöyleydi:

Giresun Kalite Kabuklu Fındık 22,50 TL (kg)

Levant Kalite Kabuklu Fındık 22,00 TL (kg)

Sivri Kalite Kabuklu Fındık 21,00 TL (kg)

FINDIK FİYATLARI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2021 fındık alım fiyatları ile ilgili açıklaması şöyle oldu:
“Bugüne kadar buğdaydan bakliyata ve çaya kadar pek çok ürünün alım fiyatlarını açıklamıştık. Kuraklık, sel, yangın gibi felaketlerde zarar gören çiftçilerimizin ve hayvancılarımızın zararlarını da telafi ediyoruz. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde çayla birlikte temel geçim kaynağı fındık.
Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite fındık için kg başına 27 lira. Levant kalite fındık içinse kg başına 26 buçuk liradır. Yüksek randımanlı fındığına en az 1 lira fazla ödeme escort istanbul yapılacaktır. Çiftçilerimize verdiğimiz alan bazlı mazot ve gübre desteğini de kg’de 2 lira olarak veriyoruz. Tüm bunları fiyatlara ilave ettiğimizde fındık fiyatları kilogramda 29,5 ile 30 lira arasında gerçekleşiyor.”

TMO FINDIK FİYATLARINI AÇIKLADI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal ise sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılı fındık alım fiyatı; Giresun kalite 27 TL/kg, Levant kalite 26,5 TL/kg olarak açıklandı. Destekler ve randıman farkıyla 29,5-30 TL/kg’yi bulmaktadır.Fındık üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum.” ifadelerini paylaştı.

Geçtiğimiz yıl TMO fındık alım fiyatları ise şöyleydi:
Giresun Kalite Kabuklu Fındık 22,50 TL (kg)
Levant Kalite Kabuklu Fındık 22,00 TL (kg)
Sivri Kalite Kabuklu Fındık 21,00 TL (kg)