akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3343
EURO
35,1710
ALTIN
2.245,19
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

AKÇAKOCA’YA GELEN CHP’Lİ VEKİLLER BALIKÇININ SORUNLARINI İLK AĞIZDAN DİNLEDİLER


AKÇAKOCA’YA GELEN CHP’Lİ VEKİLLER BALIKÇININ SORUNLARINI İLK AĞIZDAN DİNLEDİLER
23.07.2021 16:04
1.101
A+
A-

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Akçakoca  Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek balıkçılarla sorunlar üzerinde istişarelerde bulundular.

 

 

CHP’ nin balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren iş kolları ve balıkçıların sorunlarını  tespit etmek amacıyla başlattığı ve   1 Temmuz 2021 tarihinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Hopa’dan start vererek yolcu ettiği ve Samandağı’na kadar tüm balıkçı barınaklarını ziyaret edecek  olan CHP Sinop Milletvekili Barış  Karadeniz  Zonguldak Milletvekili Ünal  Demirtaş ile birlikte Akçakoca’ya geldiler.

 

Dün görüşmelerde bulundukları Ereğli’den bugün havanın sıkıntılı olmasına karşın Tekne ile Akçakoca’ya gelen Milletvekillerini iskelede CHP İlçe Başkanı , Su Ürünleri Koop Başkanı yöneticiler balıkçılar karşıladılar.

 

Akçakoca Su Ürünleri Balıkçı lar Sosyal Tesislerinde Akçakoca’lı balıkçılarla bir araya gelen Milletvekilleri görüşmeler öncesinde ziyaretleri ve program ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Toplantının  açılış konuşması yapan Akçakoca  CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz;  CHP nin denizler ve Balıkçıların sorunları ile ilgili bir çalışma başlattığını bu kapsamda Milletvekilli Barış Karadeniz’in 28 il sınırlarında yer alan tüm liman ve barınakları kapsayacak inceleme gezisi yapacağını bu kapsamda bölge milletvekili Ünal Demirtaş  ile Akçakoca’ya geldiğini sorunlar ve çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunacaklarını ve hazırladıkları raporu TBMM ye taşıyacaklarını belirtti.

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş yaptığı  kısa  konuşmasında kendisinin  Zonguldak ayağında nilletvekili  Karadeniz’e eşlik ettiğini, diğer bölgelerde de o yörenin vekillerinin eşlik edeceğini belirterek; “ Projenin asıl sorumlusu Barış vekilimizdir. Hatay  Samandağı’nda noktalanacak bu proje yaklaşık 2 buçuk ayı kapsayacak. Bilindiği üzere Balıkçılık sektörü çok ihmal edilmiş sorunlarla dolu bir sektörümüz. Üç tarafı deniz olan ülkemizde giderek  büyümesi gereken sektör maalesef  sorunlar aşılamadığından her geçen yıl  küçülmektedir. Bu ziyaretlerde sorunları birincil ağızlardan dinleyip bir çözüm raporu hazırlayacağız meclise sunacağız gerekli takibi yapacağız ve inşallah iktidarımızda uygulayacağız “ dedi.

Demirtaş’tan sonra konuşan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş ” kooperatifin kurulduğu 1991 yılından bu yana ilk kez balıkçılık sorunlarımıza  böylesine ilgi alaka gösterildiğine ve sırf bu nedenle bizi dinlemeye gelen vekillerimize tanık oluyorum. Sorunlarımızın bire bir görüşüp diyaloglarla çözümleneceğine inanıyoruz. Bu nedenle bu ziyareti ve projeyi çok olumlu bir girişim olarak görüyoruz” dedi.

Karadeniz’in doğu ucu Hopa’dan başlayan  Akdeniz’in sonu Samandağı’nda sonlanacak Projenin ana sorumlusu  Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “ Adını çok duyduğum fakat ilk kez geldiğim Akçakoca’ya girerken hakikaten Karadenizin incisi lakabını boşuna almadığını gördüm. Burada yaşamaktan eminim çok mutlusunuzdur. 01 Temmuz Denizcilik Bayaramı kutlamalarının ardından  verdiği talimat doğrultusunda  gerçekleştireceğimiz proje için  Sayın Genel Başkanımız bizi Hopa’dan yolcu etti.

Biz gittiğimiz her noktada Balıkçılarımızın sorunlarını dinlerken aynı zamanda çözüm önerilerini de alıyoruz.  Bu ziyaretlerde sadece balıkçılarımızın sorunlarını değil sektörde yer alan soğuk hava depoları  , işleme fabrikaları, üniversiteler, tarım il Müdürlükleri Sahil Güvenlik birim dalgıçlar vb deniz ve balıkçılık işiyle bağlantılı tüm birimlerle de diyalog içinde olacağız. Her bölgenin ayrı sorunu var ama Türkiye’deki balıkçılarımızın en büyük sorunu sahipsiz kalmaları. Tüm balıkçı barınaklarına gireceğiz ve denizlerin gerçek sahipleri balıkçılardan sorunları dinleyecek gerekli raporu hazırlayacağız ve çözümü için gerekeni yapacağız. Bu çalışmalar siyaset üstü bir anlayışla yürütülecektir. Çok sorun var. Bütün bunların çözümü için  üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ilk işimiz Denizcilik ve Balıkçıklı Bakanlığı kurmak olacaktır” dedi.

Açıklamaların ardından yaklaşık iki saat süren çok sayıda balıkçı esnafıyla interaktif bir toplantı yapan Milletvekilleri ve Başkanlar bir bir sorunları aktardılar, yanlışları anlattılar ve nasıl olması konusundaki görüşlerini belirttiler.









ETİKETLER: