akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5702
EURO
34,9795
ALTIN
2.423,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ATATÜRK’ÜN DÜZCEYE GELİŞİNİN 87. YILI SELAMLAR KÖYÜNDE KUTLANDI

ATATÜRK’ÜN DÜZCEYE GELİŞİNİN 87. YILI  SELAMLAR KÖYÜNDE KUTLANDI
18.07.2021 19:48
909
A+
A-

Atatürk’ün Düzce’ye gelişinin 87’ci yılı Selamlar Köyü’nde törenle kutlandı.

Atatürk’ün ismini verdiği köyde yapılan törenler büyük ilgi gördü.

18 Temmuz 1934’te Düzce’yi ziyareti sırasında yolu üzerinde bulunan o zamanki adı İbrahim Ağa olan köye uğrayan ve köye girişinde büyük bir coşkuyla karşılanan  kendisine ayran ikram edilen  Atatürk’ün Selamlar Köyü’ne gelişinin 87. yılı kutlandı.

Gümüşova Kaymakamı Ferhat Özen, CHP İl Yöneticileri muhtarlar ve bölge halkının katıldığı kutlama etkinliğinde   Düzce Belediyesi Mehter ekibinin marşları ile köye giriş yapan  protokol üyelerine ayran ikram  edildi .

Saygı duruşu ve ardından  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde Düzce Belediyesi Mehter Takımının marşları coşku ile dinlendi.

Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi “Atatürk’ün Selamlar köyüne gelişinin 87. Yılını kutladığımız etkinliklerine hepiniz hoş geldiniz” diye başladığı konuşmasında  “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 18 Temmuz 1934 yılında yurt gezileri kapsamında eski adı İbrahim Ağa olan köyümüzden  geçeceğini  haber alan halk tarihi çeşme önünde Atamızı coşku karşılamışlardır. Kendisine ayran ikram edilen Atatürk ayrını içmiş ve köy halkından bilgiler almıştır.  Coşkulu karşılamadan etkilenen Mustafa Kemal Atatürk köyün ismini Selamlar olarak değiştirerek köyümüzün isim babalığını yapmıştır. Köyümüz Balkan göçmenlerinden oluşmaktadır. 93 harbinden sonra Evlad-ı Fatihan bu topraklara göç etmiştir. Selamlar köyü Gümüşova ilçesinin en büyük köyüdür” dedi.

Kaymakam Ahmet Ferhat Özen konuşmasında “Bu yıl 87. Yılı kutlanan bu güzel ziyaret aynı zamanda  köyün isminin de konulmasına vesile olmuştur. Törene katkısı olan herkese bu ziyareti unutmayarak her yıl kutlayan halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Törenin sonunda ise protokol üyeleri Atatürk’ün eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği Atatürk Müzesini gezdi.