akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4979
EURO
34,9774
ALTIN
2.431,80
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

TMO’nun Fındık Alım Görevinin 2021 Yılında da Devam Edecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TMO’nun fındık alım görevinın 2021 yılında da devam edeceğini, hasattan önce alım fiyatlarının açıklanması için çalışma yapıldığını söyledi.

TMO’nun Fındık Alım Görevinin 2021 Yılında da Devam Edecek
08.07.2021 21:11
1.710
A+
A-

Karadeniz illerinden milletvekillerinin fındık alım fiyatını görüştüğü Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TMO’nun fındık alım görevinın 2021 yılında da devam edeceğini, hasattan önce alım fiyatlarının açıklanması için çalışma yapıldığını söyledi. Pakdemirli, “Ülkemiz dünya fındık üretiminin yüzde 65’ini gerçekleştiriyor, ürettiğimiz fındığın yüzde 80’inini ihraç ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Karadeniz Bölgesi Milletvekilleri ile görüştü.

“Fındıkla ilgili iç ve dış piyasaları yakından takip ediyoruz”
Fındıkla ilgili iç ve dış piyasaları yakından takip ettiklerini belirten Pakdemirli, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hasattan önce TMO’nun fındık alım fiyatlarının belirlenmesine ilişkin çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Türkiye’de çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 550 binin üzerinde fındık üreticisinin bulunduğunu ve yaklaşık 740 bin hektar alanda fındık tarımı yapıldığını ifade eden Pakdemirli, “Fındık, ülkemizin en önemli tarımsal ürünlerinden birisidir. Dünya fındık üretiminin yüzde 65’i ülkemizde gerçekleştiriliyor. Ürettiğimiz fındığın yüzde 80’i ihraç ediliyor. Her yıl sağladığı 2 milyar dolar civarındaki ihracat geliri ile tarımsal ürün ticaretimizin en önemli ürünü olma vasfına sahiptir.” sözleriyle konuşmasını bitirdi.