akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5245
EURO
34,7521
ALTIN
2.490,25
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

AKÇAKOCA BALIKÇILIK TARİHİNDE BİR İLK

AKÇAKOCA BALIKÇILIK TARİHİNDE BİR İLK
29.05.2021 12:49
1.555
A+
A-

Akçakoca’lı balıkçılar geçmişten günümüze, barınağın yapılıp hizmete girmesinden yaklaşık 35 yıl sonra  kendilerine ait bir sosyal mekana kavuşuyor.

Barınak öncesinde denizden dönüş, ağ ve kayıkların onarımları sonrasında sahilde var olan salaş mekanlarda kahvelerde bir araya gelerek dertleşen sohbet eden çay kahve içen , barınağın yapılması sonrasında kendilerine ait kulübeleri önünde bu ihtiyaçlarını gideren Akçakoca Balıkçıları yakında hizmete girecek modern ve şık bir sosyal mekana sahip olacak.

Barınak içinde çok güzel bir panoramaya sahip balıkçıların en yoğun faaliyet gösterdiği alanda ahşap ağırlıklı mekanın proje izin ve yapım çalışmalarını an be an takip eden ve kısa sürede  hizmete girmesi için yoğun bir mesai harcayan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş  “ Sabah karanlığında avlanmaya çıkan , gece yarılarında dönüş yapan , bir sıcak çay içip durum değerlendirmesi yapma ihtiyacında olan balıkçılar için çok elzem olan bir sosyal mekanı uzun uğraşlarımız sonucu gerçekleşmiş olduk.

 

Bir çok nedenden ötürü çok kez gündeme gelmesine karşın bugüne kadar yapılamayan bu tesis ile ilgili Belediye Başkanımızın olumlu bakışı ve önemli desteği ile Bakanlık düzeyindeki müracaatlarımız sonrasında tüm yasal gerekleri yerine getirerek izinleri ve proje onayını alıp kooperatifimizin kuruluşundan tam 30 yıl sonra balıkçı esnafımızı bir sosyal mekana kavuşturduk” dedi.

 

Balıkçılığın olduğu tüm yerlerde bir benzeri olan sosyal tesis, genellikle sabaha karşı denize açılan esnafın dinlenip hazırlıklarını yaptığı bir yer olarak önemli bir eksiğin giderilmiş olacağı mekanın konumu itibariyle büyük ilgi göreceğini belirten Koop. Başkanı Karakaş “ Tesisimiz halka açık olacak ve her türlü sıcak soğuk içecek yanısıra  aperatif yiyecek imkanı da sunacak. Tesis çevresinde çok özenli bir çevre düzenlemesi yapacağız. Konumu , insana keyif verecek panoraması, hizmet kalitesi ile Akçakoca’mıza yakışır bir mekan olacaktır.” Dedi.









ETİKETLER: