akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ALKAN LOKUM ” AKÇAKOCA LİSESİ’NİN ADI GERİ VERİLMELİDİR”

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ALKAN LOKUM ” AKÇAKOCA LİSESİ’NİN ADI GERİ VERİLMELİDİR”
25.05.2021 12:08
1.572
A+
A-

 

 

Akçakoca Lisesi’nin adının geri verilmesini isteyen İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Behçet Alkan Lokum Akçakoca’da   acilen titiz bir  Eğitim planlamasının yapılmasına  gerek olduğunu belirtti.

Akçakoca’da okulların fiziki yapıları, öğretmen ve öğrenci durumları bölgelere dağılımları konularında  Partilerince yaptıkları araştırma sonrasında ortaya çıkan  tespitleri değerlendirdiklerini belirten Lokum, bu konuda partilerinin görüş ve önerilerini içeren açıklamasında;

Akçakoca ilçemizde eğitimin yeniden planlanması kaçınılmazdır. İlgili kurum ve kişilerin bir araya gelerek yapılacak yeni bir planlama ile kaynakların daha verimli kullanılması geleceğimiz açısından önemlidir. Biz taşın altına elimizi koyarak olumlu ve olumsuz bütün görüşlerimizi açıklıyoruz….”Akçakoca’mız da geçte olsa açılan Fen Lisesinin ilçemize birçok açıdan katkı yapacağını düşünüyor ve açılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum. Bu son derece olumlu ve güzel bir gelişmedir. Bundan sonra süratle yurt, laboratuvarları, atölyeleri, konferans salonu, spor salonu ve kütüphanesi ile her türlü sosyal donatı alanlarının oluşturulması için kolların sıvanması gereklidir. Siyasilerimiz ve ilgili kurumlar bunu planlamış mıdır?

Ayrıca okulumuza, siyasi ve sendikal yandaşlıkları bir kenara bırakarak liyakatli yönetici ve öğretmen ataması olmazsa olmazımızdır. Aynı olmazsa olmazımız ilçemizde proje okulu olarak hizmet veren Sosyal Bilimler Lisesi, Fen Lisesi ve İmam Hatip Lisesine yapılacak olan bundan sonraki yönetici ve öğretmen atamaları içinde geçerlidir.

Yönetmelikler açık ve ortadadır. Gerekenin , el altından kişi bazlı uygulanması yerine Yönetmelikler esas alınarak yapılması, açık ve objektif şekilde uygulanması, kul hakkına girilmemesi öncelik olmalıdır.

Eski adı ile bildiğimiz düz liseler ve ortaöğretim okulları  yeni yapılanmaya dönüşürken okulların isimleri de değişmiştir. İlçemizin en köklü okulu olan Akçakoca Lisesi’nin ismi Barbaros Anadolu Lisesi olarak değişmiştir. Peki bu okulların isimleri her yerde değişmiş midir diye araştırdığımızda bir çok okulun isminin değişmediğini gördüm. Tek bir örnek verecek olursam Bartın Lisesi Anadolu lisesine dönüştüğünde ismi Bartın Lisesi olarak kalmıştır. Hal böyle iken geçmişte birçok başarısı bulunan, çok değerli kişileri yetiştiren ve ilçemizle özdeşleşen Akçakoca Lisesi neden eski adıyla kalmamıştır? Lisemizin adını geri verin!!!

Osmaniye İlkokulu gözde ve başarılı bir okul bunu herkes gibi bizde kabul ediyoruz. Orada görev yapan yönetici ve öğretmenleri kutluyorum. Başarı olunca, birde nüfus Osmaniye bölgemizde yoğun olunca okul artık yükü kaldıramaz duruma geldi. Okulda ne kadar alan varsa sınıfa dönüştürülmüş, buna rağmen sınıflar 30 kişiden oluşmaktadır. Yine Osmaniye bölgemizde Nene Hatun yani eski adıyla kız meslek lisemiz var. Koskocaman okulda toplam öğrenci sayısı kaç biliyor musunuz? 60 yada 70. Kız Meslek Lisesini herhangi bir meslek lisesine taşıyıp burasını ilkokul yapsak Osmaniye ilkokulunun öğrenci yükü azalmaz mı? O bölgenin ilkokul ihtiyacının karşılanması olumlu olmaz mı? Okul kaynakları daha verimli olarak kullanılmış olmaz mı?

İlçemizde kimsenin kullanmadığı bir öğretmen evi var. Maalesef söylüyorum bunları. Yıllardır ne açık ne kapalı olarak hizmet veriyor. İlçemizde Turizm otelcilik lisesi (Süha Güven) de var aynı zamanda. Bu okulun öğrencileri de yer bulurlarsa yaz aylarında tatil yörelerinde, yok eğer yer bulamazlarsa Akçakoca’nın çeşitli kurumlarında stajlarını yapıyorlar. Ayrıca dışarıdan bu okulda okuyan çocukların kalacakları bir yurtları da yok. Öğretmenevinin, Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Uygulama Oteline ve pansiyonuna dönüştürülmesi, çocukların barınma ihtiyacını karşılamak yanında kamu kaynaklarının heba olmaması açısından daha iyi olmaz mı?

İlçemizde 500 öğrenci kapasiteli İmam Hatip Lisemiz var ama şu anda 200 kadar öğrenci eğitim öğretim görüyor. Aynı şekilde 200 civarı öğrenciye hitap eden İmam Hatip Ortaokulumuz var. İsteyen araştırabilir Düzce ilindeki gibi, bu iki okulun tek çatı altında birleştirilmesi kaynakların verimli kullanılması değil midir? İmam Hatip ortaokulunun boşaltacağı bina ilkokul olarak değerlendirilemez mi?

Akçakoca’lı olup Akçakoca da görev yapmasına karşın   yönetim kadrolarında sadece   1 ya da 2 yönetici var. Araştırdığımda gördüm ki bu konuda etkin olan  sendika bir kere bırakın Akçakocalıyı, kendinden olmayanı yönetici bile yapmamış, yapmıyor. Sayın ilçe milli eğitim müdürü de benim yetkim yok deyip geziyor ortalıkta. Tabi ki yerli yabancı ayrımı yapmıyorum. Ama normal mi bu durum?

İçinden geçtiğimiz salgın dönemimde üstün gayret gösteren çalışma guruplarından birisi de öğretmenlerimizdir. Çalışanlarımızı özellikle yaşanan salgın sürecindeki özverilerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu gayretlerinin velilerimiz ve yöneticilerimiz tarafından da görülmesini arzu ediyorum. Maalesef yine kulağımıza geliyor özellikle siyasi gücünü ve siyasileri kullanan bazı veliler öğretmenlerimize not dayatması yapmaktadırlar. Bu baskıyı yapan ister veli ister siyasi her kim olursa olsun kınıyorum. Bizim için her öğretmenimiz değerlidir. Her bir öğretmenimizin önünde saygıyla eğiliyorum….