akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5217
EURO
34,8551
ALTIN
2.428,58
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Tüm Emekliler Sendikası Akçakoca Temsilciliği “HAKLARIMIZI ARAMAKTAN VAZGEÇMEDİK”

Tüm Emekliler Sendikası Akçakoca Temsilciliği  “HAKLARIMIZI ARAMAKTAN VAZGEÇMEDİK”
21.05.2021 14:56
2.064
A+
A-

Tüm Emekliler Sendikası Akçakoca Temsilciliği son yaşanan israil saldırılarını kınayan , Sendikalşama çabalarının önünün kesilmesi ve kapatılmasına yönelik girişimlerin haksızlığınıve Emeklilein sıkıntılarını dile getiren bir baın açıklamasında bulundu.

Açıklamanın tam metni “BASINA VE KAMUOYUNA

Değerli basın emekçileri, değerli katılımcılar; Gazze’ de, çoluk çocuk, kadın demeden adeta soy kırıma dönüşen Filistin halkını katleden İsrail saldırılarını kınadığımızı ve acil olarak saldırılarını kesmesini ve işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmesini belirtmek istiyoruz. Filistin halkının yanındayız.

Değerli katılımcılar; biz emekliler, yıllarca çalışıp-didindik, sonunda da emekli olduk. Ömrümüzün bu son merhalesinde insanca yaşayabilmeyi ummuştuk. Bunun için devlete vergilerimizi ve primlerimizi peşin peşin ödedik. Yani yükümlü olduğumuz vergi ve primlerimizin, yandaş müteahhitlerde olduğu gibi silinsin istemedik.

Bütün vatandaşlık görevlerimizi harfiyen yaptık. Karşılığında ise, bizi yoksulluğa ve açlığa mahkûm eden emekli maaşlarımızı bin bir dalavereyle kuşa çeviren bir siyasal iktidar gördük. TÜİK hileleriyle, gizlenen fiyat artışları ile reel olarak maaşlarımız hayatın yükünü taşınmaz noktaya getirmiştir. Ne yaptıysak bizi görmezden geldiler…

Bütün bu gidişatı durdurmanın ellerimizde olduğunu biliyorduk. Onun için en etkili örgütlenme aracı olan sendikalar kurduk. Kısa sürede Tüm Emekli Sen olarak emeklilerin sesi ve umudu olduk. Bunu fark eden iktidar, Ankara valiliği aracılığıyla bize kapatma davası açtı. Ankara’ da görülen ilk mahkemede sadece 5 dakikada kapatma kararı verildi. Sendikamız kararı bir üst mahkemeye taşıdı. Üst mahkeme yani istinaf, kapatma kararını kaldırıp, emeklilerin sendika kurabileceğine hükmetti. Bu defa Ankara valiliği bu karara itiraz ederek, kararı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay istinaf mahkemesinin kararını bozdu ve yarın, yani 21 Mayıs’ta istinaf mahkemesinde duruşmamız var.

Buradan iktidara sesleniyoruz. Yargıdan elinizi çekin. Uluslararası sözleşmelerde var olan ve Anayasanın 90.maddesi ile güvence altına alınan, herkesin sendika kurabileceği hakkını gasp edemezsiniz. Yargının bağımsızlığını tanıyın. Ankara Bölge idare mahkemesi 29.hukuk dairesinin ilk verdiği emekliler sendika kurabilir kararından direnmesini bekliyoruz. Umuyoruz, Ankara’da hâlâ hâkimler vardır diyebiliriz.

Buradan emekliler olarak, Tüm Emekli Sen olarak, arkadaşlarımıza sesleniyoruz: Sakın ha sakın kimse yılgınlığa kapılmasın. Kimse umudunu kaybetmesin. Esas kayıp etmek umudun tükendiği andır.

Hiç ihtimal vermiyoruz ama şayet istinaf kendi verdiği kararında direnmezse, bir taraftan itirazımızı anayasa mahkemesine taşır, öte yandan yeni bir sendika kurma girişimini başlatırız. Onlar kapatırsa biz yenilerini kurarız. Örgütlenme ve sendikal hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Emeklinin sesini kesemeyecekler.

Buradan bütün kamuoyuna sesleniyoruz: Haklı davamızın yanında durun. Bu hukuksuzluk düzeninden, bu anti demokratik uygulamaların karşısında bütün emekliler, bütün emekçiler, bütün kadınlar, bütün gençler birleşin.

YARINLAR DİRENEN EMEKÇİLERİN OLACAKTIR.                       YILGINLIK YOK DIRENIŞ VAR” i







ETİKETLER: