akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

AK PARTİ HEYETİ AKÇAKOCA FEN LİSESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

AK PARTİ HEYETİ   AKÇAKOCA FEN LİSESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
20.05.2021 20:41
1.768
A+
A-

Ak Parti Düzce milletvekili Fahri Çakır, İl Başkanı Mustafa Keskin, İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ve ilçe teşkilatı Kısa Bir süre Önce Akçakoca’ya kazandırılan  Fen Lisesi’nde incelemelerde bulundular.

Tabelası asılan ve resmen fen lisesine dönüştürülen eski Akçakoca Anadolu Lisesi Binası (AKAL) önünde   Milletvekili Çakır ve İl Başkanı Keskin ile beraberindekileri karşılayan Okulun kurucu müdürü  Mehmet İsmetoğlu  tarafından kısa bir bilgilendirmede bulunuldu.

Kurucu Müdür İsmetoğlu ,yaptığı bilgilendirmede Okulun eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek;”   Okulumuzu Fen Lisesi ruhuna uygun bir okula dönüştürmenin planlaması içerisindeyiz.  Geleceğin okulunu tasarlarken okulumuz yerleşkesinin bir kampüs alanı olarak tasarlanması konusundaki fikirlerimizin paydaşlarımızdan olumlu karşılık bulması bizleri umutlandırmaktadır. Okulumuzun geleceğe hazırlanması  konusunda sayın kaymakamımız sayın belediye başkanımızın ve ilçe başkanımızın desteklerini her an yanımızda hissetmek bizleri mutlu etmektedir.  Bu yıl okulumuza 60 öğrenci alınacak olup mevcut öğrencilerimiz mezun olana kadar eğitim öğretimlerine okulumuzda devam edecek olup başka herhangi bir okula gitme durumları söz konusu değildir.     ”  dedi.

 

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Çakır “Ak Parti Teşkilatı olarak Akçakoca’nın çok istediği fen lisesini kazandırmanın gururunu yaşıyoruz . Akçakoca’mız eğtim yatırımları bakımından Türkiye’nin diğer ilçelerine oranla çok ilerde.  İl İlçe Teşkilatlarımızın ısrarlı talepleri bizim Bakanlık nezdinde çalışmalarımız ile okulumuzu açtık. İyi bir hazırlık yaptığını müşahede ettiğimiz Müdürümüz geniş bir açıklamada bulundu ve kampüse dönüştürülmesinin  yararlarını ve bu konuda hazırlıklı olduklarını söyledi. İnşallah  onuda başarmak bize nasip olur. Öncelikle mevcut nitelikli kadroyu nitelikli  öğretmenlerimizle takviye edeceğiz. Bunun için  bakanımız Sayın Selçuk’la görüştük. Okul açmakla eğitim kalitesi yükselmiyor.  Şayet nitelikli ve donanımlı kadrosunu oluşturmazsanız boşa kürek çekmiş oluruz. İnşaallah pandemi sona erer yüzyüze eğitime kapıları açarız” dedi.

Daha sonra bir açıklamada bulunan İl Başkanı Mustafa Keskin Ak Parti teşkilatları olarak iyi bir ekip çalışması içinde olduklarını vurgulayarak “Yıllardan beri Akçakoca’da fen lisesi neden yok. Ereğli’de var, Alaplı’da kuruldu eleştirilerini İlçe Teşkilatımızla birlikte sürekli Ankara’ya taşıdık Vekillerimizin  takipleri ile Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğim bakanımıza derdimizi anlattık. Allah razı olsun. Akçakoca’ya Fen Lisesini kazandırdık. Hayırlı olsun dedi.”

 

Akçakoca kamuoyunun sürekli baskısına maruz  kalan ve bu konuda yoğun çaba harcayan  İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu Akçakoca’ya fen lisesi getirilmesi konusunda Milletvekilleri ve İl Başkanına sağladıkları destek için teşekkür ederek  “İkinci nitelikli lisemizi Akçakoca’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere yoğun çaba harcadık. Bundan sonrası için de ne gerekiyorsa  Müdürümüzün ilettiği Kampüs talebini İl Başkanımız ve vekillerimizim desteğiyle  ve Belediyemizin sağlayacağı düzenlemelerle başaracağız. Akçakoca’mıza hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra heyet okulda sınıfları ve diğer müştemilatı gezerek ilgililerden bilgi aldılar.