akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,6004
EURO
34,8280
ALTIN
2.491,99
BIST
9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ ECZACILARI UNUTMADI

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ ECZACILARI UNUTMADI
14.05.2021 12:03
2.029
A+
A-

 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz Dünya Eczacılar Günü nedeniyle bir kutlama mesaj yayımladı.

Toplumsal konularda  ve kutlanması gereken  özel günlerdeki  hassasiyetleri ,  eksik yada yanlış bulduğu  çalışmalarda yaptığı eleştirilerle dikkat çeken Abanoz,Beyaz Önlüklü’ler  diyerek başladığı ezacılar gününü kutladığı mesajında  “Hep merak etmişimdir raftaki o kadar ilaçtan hangisi ne işe yarıyor ve o bir türlü okunamayan meşhur doktor reçeteleri. Onun içinde farklı bir eğitim almış olabilirler mi ?

Hep aklımda eczaneye girdiğimde o serum lastiği kokusu.(çocukken sapan yapmak için kullanırdık).

Tabii ki  biraz öncelerden bahsediyoruz, durum şimdi çok daha farklı.

“Değişmeyen tek şey,  değişimin ta kendisidir” sözünden yola çıkarak tüm dünyada değiştiği gibi eczacılık (ilaç sektörü) yurdumuzda da değişmiştir.

Bunun temel nedeni ise, bu sene de yaşanan dünyada hızla yayılan covid-19 virüsü gibi tarihte bir çok virüsün karşısında durabilmek için sektörün ve çalışanlarının bir arayış , kendilerini devamlı  geliştirme, yenileme çabasında olmaları gerekmektedir diyebiliriz.

Türkiye’de her yıl 14 Mayıs “Dünya Eczacılık Günü “ olarak kutlanıyor. Mekteb -i Tıbbiye-i Şahane’de ilk eczacı sınıfının açıldığı 14 Mayıs 1839 tarihi esas alınarak “Eczacılık Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Bu bağlamda bizlerde tüm eczacı, eş, dost, arkadaşlarımızın eczacılar gününü kutlar mesleklerinde başarılar dileriz. Eczacılar gününüz kutlu olsun.” İfadesine yer verdi.