akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5696
EURO
34,9457
ALTIN
2.426,61
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDENMESİNE BAŞLANIYOR

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDENMESİNE BAŞLANIYOR
05.05.2021 18:27
2.246
A+
A-

 

Genel olarak ekonomik olarak  zorlanan  kıt kanat geçinen  bir çoğu ek iş yapan Covid-19 nedeniyle bu gelirlerinden mahrum olan ve geçimleri daha da zorlaşan Emekliler  sadece 100 TL zam yapılan bayram ikramiyelerini 07 Mayısta  alacaklar.

.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yeni atanan Vedat Bilgin Bayram emeklilerin iple çektiği bayram ikramiyelerine dair ödenme tarihleri açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, bu yıl 12,7 milyon emeklinin  ikramiye alacağını ve bunun tutarının  ise 12,3 milyar TL olacağını söyledi.

SSK, EMEKLİ SANDIĞI VE BAĞ-KUR İKRAMİYE TARİHLERİ

Ramazan Bayramı öncesi verilecek olan ikramiyeler 6 ile 7 Mayıs arası ödenecek. Buna göre SSK emeklilerinin ikramiyeleri 6 Mayıs tarihinde yatacak.

Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlarımızın ikramiyeleri de 7 Mayıs tarihinde hesaplara geçecek.

EMEKLİLER TAM KAPANMADA İKRAMİYELERİNİ NASIL ALACAK?

Ülkemizde ilk defa uygulanan tam kapanma döneminde sokağa çıkma kısıtlaması bulunuyor. Emekli vatandaşlarımız bu tam kapanma boyunca bayram ikramiyelerini nasıl alacağı da merak ediliyordu. İkramiye tarihlerinin de belli olmasıyla gözler İçişleri Bakanı Soylu’ya döndü. İçişleri Bakanlığı tarafından da açıklama gecikmedi. Bakanlık açıklamasına göre 3 ila 15 Mayıs arasında maaş ya da ikramiyelerini alacak vatandaşlar yasaklardan muaf olacak. Buna göre bu tarihler arasında maaş ya da ikramiyelerini çekecekler vatandaşların bu kurallara uyarak ödemelerini çekmesi mümkün; Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanan takvim ve süreleri dikkate almak T.C kimlik numarası ya da ikramiye gününe göre belirlenen süre içerisinde ödemesini almak Paranın çekileceği ikamete en yakın şubeye gitmeleri gerekiyor.

 







ETİKETLER: