akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5561
EURO
34,9867
ALTIN
2.425,66
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

VATAN PARTİSİ İLÇE BAŞKANI BAŞAR 23 NİSAN  ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLADI

VATAN PARTİSİ İLÇE BAŞKANI BAŞAR 23 NİSAN  ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLADI
22.04.2021 18:52
1.128
A+
A-

 

Vatan Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Serap Naz Başar  Yayımladığı mesajında “Kurtuluş Savaşımızın karargâhı olan ve olağan üstü şartlarda kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının, bağımsızlık ve onur günümüzün 101. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

 

Ulusal Egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi, kurtuluşun ve kuruluşun nüvesi olan TBMM’nin açıldığı günü çocuklara armağan eden Atatürk,  bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin nesilden nesile aktarılarak hafızalarda tutulmasının önemine vurgu yapmıştır. Tam bağımsız, çağdaş, refah ve aydınlık bir Türkiye, çocuklarımıza bırakacağımız en güzel armağan olacaktır.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklar aracılığıyla ülkemizin barış, dostluk ve kardeşlik mesajının bütün dünyaya yayıldığı bu özel gün, ülkeleri yönetecek ve yönlendirecek nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi nedeniyle dünya barışına katkı sağlamaktadır. Dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle bu kutlamalar yapılamıyor olsa da, önümüzdeki yıllarda aynı coşkuyla kutlanmaya devam edilecektir.

 

Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının, yolu çocukluktan geçmiş bütün Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.  TBMM’nin kuruluşunda, Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında ve nihayetinde bu topraklarda başı dik, özgürce yaşamamızı sağlayan başta Türk Devriminin büyük lideri Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

 

Bir asır önce olduğu gibi bu gün de dört bir yandan kuşatılmaya çalışılan ülkemiz ikinci Kurtuluş Savaşını vermektedir. Yaşadığımız bütün olumsuzluklara rağmen, doğru stratejilerle ve milli birlik- beraberlik ruhuyla yükselen tehdidi bertaraf etmek yine mümkündür.23 Nisan, Milletimizin tarihin en parlak sayfalarından biri olarak tarihteki yerini almıştır ve bunu silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir!” ifadesine yer verdi.