akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,6095
EURO
34,7751
ALTIN
2.505,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

PERSONEL MAAŞLARI İÇİN BORÇLANMAYA AK PARTİ EVET DEMEDİ

PERSONEL MAAŞLARI İÇİN BORÇLANMAYA AK PARTİ    EVET DEMEDİ
20.04.2021 13:46
1.389
A+
A-

Akçakoca Belediye Meclisi,  Personel maaşlarının ödenebilmesi için yaptığı Nisan ayı olağanüstü oturumunda Ak Parti Meclis Gurubu  salonunu terketti.

Olağanüstü toplantının ana gündem maddesi olan Personel Maşalarının ödenmesi için İller Bankasından kredi talebi Başkan Okan Yanmaz tarafından meclise sunuldu. Görüşme sonrasında Ak Parti Gurubunun  ret oyu verdiği oylamada borçlanma kararı MHP, CHP ve İYİ partinin   evet oyu vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi..

Kararın oylanmasının ardından söz alan Ak Partili meclis üyesi İbrahim Öztaş, sözlerine ilk olarak belediyenin toplam maaş borcunu ve toplam borcun ne kadar olduğu sorusuna  Başkan Yanmaz” Konumuz şu anda bu değil. Oylamada hayır dediniz. Sorunun cevabını muhasebeye sorarak öğrenebilirsiniz. Önceki dönemden kalan  borç toplamını da sorun.” Dedi.

 

Bunun üzerine oturumu izleyen Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ve Ak Patili meclis üyeleri salonu terk etti.

 

Toplantı, Ak Parti grubunun ayrılmasından sonra devam eden oturumda Akçakocaspor  ve Down sendoruMlular sosyal tesis yapım projeleri ve imar  tadilatı konularındaki

maddeleri görüşüldü ve kabul edildi.  Gündemin tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Başkan Yanmaz “Bu konu üzerinde siyasi tavır olmamalı . Vicdani bir durum. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Sıkıntı büyük .Devlet gelirlerinde  düşüş var. Esnaf  ve vatandaş  zor durumda. Alacak tahsili yapamıyoruz. Belediyenin gelirleri yetmiyor. Giderleri en aza indirmemize rağmen gelirler artmıyor. Doğalgaz, Elektrik , telefon 2. Faturada kesiyor. Biz ne yapalım vatandaşın suyunu mu keselim.  Maaş ödemleri için kredi çekmekten başka çaremiz yok. Bu olaya hayır denir mi hiç. ?” ifadelerini kullandı.









ETİKETLER: