akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Meteoroloji’den Marmara ve birçok bölge için toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji, bugün Marmara ve birçok bölge için toz taşınımı uyarısı yaptı. Uyarıda toz taşınımının bölgelerde yer yer beklendiği kaydedildi.

Meteoroloji’den Marmara ve birçok bölge için toz taşınımı uyarısı
17.04.2021 15:13
1.705
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Giresun, Kars ve Ardahan ile Antalya’nın kuzeybatı kesimlerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında ise “Rüzgarın Cumartesi güney ve güneydoğu yönlerden Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Marmara’nın güneydoğusunda kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40 ila 70 zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Toz Taşınımı, Çatı Uçması, Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi, Ulaşımda Aksamalar, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

MARMARA İÇİN DE UYARDI

Meteoroloji, Marmara bölgesini de toz taşınımı için uyardı. Bölge için yapılan açıklamada “Cumartesi bölgenin güneydoğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.