akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

DENİZLERDE BALIK AVI YASAĞI YARIN BAŞLIYOR

DENİZLERDE BALIK AVI YASAĞI YARIN BAŞLIYOR
14.04.2021 12:27
2.462
A+
A-

 

15 Nisandan itibaren başlayacak olan denizlerde su ürünleri av yasağı 31 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek.

Av yasağının başlamasına üç gün kala Akçakoca Balıkçılarının sezonu kapattıklarını belirten Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;  “Av sezonun sonuna gelindi. Ramazanın gelmesi ve son zamanlarda kötü hava şartları nedeniyle Akçakoca balıkçıları olarak yasak başlamadan sezonu kapattık. Hayırlısıyla kazasız belasız bir sezon daha bitti.” dedi.

Karakaş, trol ve büyük tekne balıkçılığı için sezonun 15 Nisan’da bittiğini fakat kıyı balıkçılığının devam edeceğini belirterek “Mezgit, barbun ve istavrit ağırlıklı bir balıkçılık olacak. Yaklaşık 20 gün sonra bu tür balıklar  tezgahta yerini alacaktır. “ dedi.

Denizlerde Av Yasağının başlamasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek, “İl ve İlçe Müdürlüğümüz ekiplerince; 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında 2020 – 2021 av sezonu boyunca, İlimiz genelinde 1325 adet denetim gerçekleştirildi ve su ürünleri denetimleri kesintisiz olarak devam edecek.Su ürünleri mevzuatında belirtilen yasaklara uyulması, sürdürülebilir balıkçılık için oldukça önemlidir” dedi. vurgulamıştır.” dedi.

Konu ile ilgili olarak yayımlanan genelgede “Tarım ve Orman Bakanlığı’nca 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanan Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/1 Sayılı Tebliğ gereği denizlerde su ürünleri av yasağı 15 Nisan 2021 tarihinde başlayacak olup, yasak 31 Ağustos 2021 tarihinde sona erecektir.

5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümleri gereğince, trol avcılığına acık tüm karasularımızda 15 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında, dip trolü ile su ürünleri istihsali yasaktır.

Akdeniz’de 15 Nisan – 15 Eylül, diğer denizlerimizde 15 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yasaktır.

Çevirme ağları kullanılarak belirli bir alanı kapatmak sureti ile bu ağlara dalarak ve elle çekerek kıyıda dar bir saha içerisine toplamak suretiyle (elleme veya eleme adı verilen yöntemle) su ürünleri avcılığı yasaktır.

Bütün karasularımızda, ığrıp, trata, tarlakoz, manyat ve benzeri kıyı sürütme ağları ile su ürünleri avcılığı ve bu ağlar ile ağları kullanmaya yarayacak donanımların balıkçı gemilerinde bulundurulması yasaktır.

Tüm karasularımızda, 1 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dâhil, her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığı yasaktır. Ancak 15 – 31 Ağustos tarihleri arasında çapari ile palamut avcılığı serbesttir.

15 Nisan – 15 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan avcılığı yasaktır.

Karasularımızda 15 Nisan- 31 Ağustos tarihleri arasında algarna ile deniz salyangozu avcılığı yasaktır.

Akçakoca İlçesi Melenağzı köyü Büyük Melen Çayının denize karıştığı yer merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaktır.

İlimiz Akçakoca İlçesi açıklarında doğalgaz üretim platformu ve iletim hattı borularının bulunduğu koordinat noktalarını birleştiren alanda su ürünleri avcılığı yasaktır.

Limanlarda, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde ve bu yerlerin girişinde

ana mendireğin başından itibaren 100 m yarıçaplı alanda su ürünleri avcılığı yasaktır.

Tebliğ hükümlerine uymak şartıyla olta, uzatma ve parakete gibi avlanma araçlarıyla avcılık serbesttir.” İfadesi yer almaktadır.









ETİKETLER: